Repülővel visznek pénzt a Cipruson állomásozó angol katonáknak

Vágólapra másolva!
Egymillió eurót küld az angol kormány Cipruson állomásozó katonáinak egy katonai repülőgéppel. A pénz vésztartalékként szolgál arra az esetre, ha már nem jutnának készpénzhez a bankautomatákon keresztül.
Vágólapra másolva!

"Elkötelezettek vagyunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a ciprusi bankválságnak az embereinkre gyakorolt hatását" - fogalmazott a brit honvédelmi tárca szóvivője, azzal együtt, hogy katonai repülővel küldenek egymillió eurónyi készpénzt a Cipruson állomásozó katonáinak. A két ciprusi katonai támaszponton mintegy 3 ezer brit katona teljesít szolgálatot, és a katonákat 500 brit állampolgárságú civil szolgálja ki. A pénz vésztartalékként küldik, arra az esetre, ha már nem lehet készpénzt felvenni a ciprusi bankautomatákból.

Arról is tájékoztatott, hogy a honvédelmi tárca elkezdte a Cipruson állomásozók megkeresését: brit számlára kérik-e majdani fizetésüket. A ciprusi kormány a mentőcsomag szombati bejelentése óta zárva tartja a bankokat, így a lakosság csak az éjjel-nappal üzemelő bankautomatákon keresztül jut készpénzhez. Az automatáknál azonban hosszú sorok alakultak ki, a legtöbb ATM-ből pedig már kifogyott a készpénz. A brit kormány már hétfőn jelezte, hogy teljes mértékben megtéríti a Cipruson hivatalos szolgálatot teljesítő brit állampolgároknak a ciprusi intézkedésekből származó kárát.