A kaszinók kaszálnak a nyerőgépek betiltásán

Vágólapra másolva!
Jelentősen megnőtt a kaszinólátogatók száma a játéktermek tavaly októberi bezárásával. A magyarországi kaszinók közül kettő az állam, a harmadik egy kormánybiztos tulajdonában áll.
Vágólapra másolva!

A Szerencsejáték Zrt. tulajdonában lévő kaszinókban tavaly érezhető volt a bevételnövekedés: míg 2011-ben közel 2 milliárdos, tavaly már 2,7 milliárdos árbevételt produkáltak. A vendégek száma napi átlagosan 250 játékosról 400-ra nőtt - derül ki a Szerencsejáték Zrt.-nek a Világgazdaság kérdésére adott válaszából.

A lap szerint érhető, hogy érezhetően nőtt a forgalom, hiszen a Szerencsejáték Zrt. tulajdonában álló budapesti Tropicana kaszinó például 44-ről 86-ra emelte a nyerőgépei számát a játékgépek kaszinókon kívüli működtetésének betiltása után. Az állami szerencsejátékcég kisebbségi tulajdonában álló Casino Sopronban 60 automata működik, az Andy Vajna filmipari kormánybiztos által birtokolt Las Vegas kaszinóban 65.

Eközben a betiltott cégek gépeinek többsége valószínűleg külföldre került, de feketén is működhetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legalábbis nemrég egy dél-alföldi diszkóban talált illegálisan működő nyerőgépeket.