Kifulladhatott az OTP-rali

Vágólapra másolva!
Két külföldi elemzőház is megemelte az OTP papírjaira megfogalmazott célárfolyamát, a Barclays 4680 forintos, a Mediobanca pedig 4700 forintos árfolyamot tart elképzelhetőnek egy éves időtávon. Mivel a részvény árfolyama nagyjából ezeken a szinteken tartózkodik, egyik elemző sem tartja vételre alkalmasnak a hazai nagybank részvényeit. Összességében egyébként más szakértők sem igen várnak további nagy emelkedést az OTP-től a következő hónapokban.
Vágólapra másolva!

Bár a Barclays és a Mediobanca is megemelte az OTP részvényeire megfogalmazott, egy éves időtávon elérhetőnek tartott célárfolyamát, egyik elemzőház sem tartja vételre alkalmasnak a hazai bankpapírokat. Miközben a Mediobanca tartani javasolja az OTP-t, a Barclays ennél borúsabb, alulsúlyozás ajánlást fogalmaz meg azokra. Ennek oka az lehet, hogy bár a célárfolyamok emelkedtek, még így sem múlják felül jelentősebb mértékben az OTP jelenlegi árfolyamát.

A két elemzőház nincs egyébként egyedül a véleményével, hiszen az OTP részvényeire megfogalmazott összes célárfolyam átlaga is csupán kisebb mértékben haladja meg a papír 4400 forintos árát. Persze az elemzői célárfolyamok a múltban nem voltak mindig jó előrejelzői az OTP piacán várható folyamatoknak, 2012 elején, illetve őszén például, amikor az árfolyam elérte a célárak szintjét, már nem tudott tovább emelkedni a részvény.