Visszatérhet a félszocpol

Vágólapra másolva!
Egy kiszivárgott tervezet szerint használt lakásokra is kiterjesztenék a gyermekesek lakáshoz jutási támogatását, vagyis visszatérne a félszocpol. A kormány a szerdai ülésén tárgyalhat erről.
Vágólapra másolva!

A szerdai ülésén tárgyalja a kormány a félszocpol ismételt bevezetését, és a már működő lakástámogatás összegét is megemelhetik - írta a Magyar Nemzet.

A lap tudomása szerint április elejétől lehetne igényelni már használt lakás vásárlásához is a támogatást gyerekes családoknak. Az összeg a gyerekek számától, az ingatlan elhelyezkedésétől és nagyságától, illetve energetikai besorolásától függhetne.

Egy gyerek után egy 45 négyzetméteres lakáshoz 350 ezer forint támogatás járna, míg négy gyermek és 160 négyzetméter mellé már 2,9 millió forint is párosulhatna. Erről Fitos Szilárd, a Hitelnet.hu szakértője számolt be, akihez a lap szerint eljutott a kiszivárgott tervezet.

A támogatás feltételei közül annyit lehet még tudni, hogy 180 nap munkaviszonyt (biztosítási jogviszonyt) kell tudni felmutatni. Lehet egy felső négyzetméterár is, amely fölött már nem lehetne támogatni a használt lakások vásárlását. Budapesten ez 260 ezer forint, egy kisebb alföldi településen 100 ezer forint lehet a határ.