Összeomlott a Retz bútorcég

2013.03.28. 10:28

Vagyon nélküli vállalatokat, bútorra váró vevőket, kifizetetlen alkalmazottakat hagyott maga után a Retz bútorkereskedő cég. A felszámolás nem sok reménnyel kecsegteti a hitelezőket.

Elindult a hajdan 8 milliárdos bevételű Retz bútorkereskedő hálózat utolsó holdingcégének felszámolása - írja a Figyelő csütörtökön megjelent száma.

A hetilap felidézi, hogy a Retz már legalább három éve komoly problémákkal küzdött, rendszeresen hónapokat késve kapták meg a vevői az előre kifizetett termékeket, és hamarosan megindult a holding egyes tagjainak a felszámolása. Valószínű, hogy a szállítóit is több hónapos késéssel fizette ki az új vevők teljes összegű előlegeiből, ezért nem élhette túl, amikor a legnagyobb beszállítója átállt az azonnali fizetéses rendszerre.

A Figyelő szerint a vállalat vezetőinek tavaly tavasszal már tudniuk kellett, hogy nincs visszaút, ennek ellenére még akkor is vettek fel rendeléseket. (2011 novemberében még olyan közleményt adtak ki, amely azt állította, hogy a cég helyzete stabil.) A felszámolóbiztos összesítése alapján a bútor nélkül maradt vevők és egyéb hitelezők kifizetése esélytelen a cég megmaradt vagyonából.