Fizet a Cisco, mint a katonatiszt

Vágólapra másolva!
Egyötödével emeli osztalékfizetését a Cisco Systems, a hálózati eszközöket, megoldásokat szállító technológiai óriás ezzel is deklarálja, hogy a nehéz gazdasági környezetben is képes olyan készpénztermelésre, ami lehetővé teszi, hogy a szektor egyik legjobb osztalékfizető részvénye maradjon.
Vágólapra másolva!

21 százalékkal emeli osztalékfizetését a Cisco, a korábbi 14 cent helyett 17 cent üti majd a részvényesek markát negyedévente a cég csütörtöki bejelentése alapján. A részvény visszafogottan reagált, a hálózati eszközöket gyártó cég árfolyama a zárás utáni kereskedésben 0,3 százalékos emelkedéssel búcsúztatta a nagypéntek miatti rövidített hetet.

Az osztalékfizetés természetesen nem fogja elolvasztani a Cisco tekintélyes készpénzállományát, hiszen az osztalékemelés 639,8 millió dollár extra kifizetést jelent a Ciscónak évente, miközben a cég trezorjában mintegy 6,85 milliárd dollár hevert az előző negyedév végén. A Cisco ezzel a technológiai szektor egyik legmagasabb osztalékhozamot nyújtó részvényévé válik, miközben a készpénzben dúskáló tech cégek egyébként is mind nagyobb arányban válnak az amerikai hozamkörnyezetben vonzó osztalékfizetést nyújtó részvényekké.

A Cisco az elmúlt negyedévben bőven a várakozások felett teljesített, de ebben egy egyszeri kedvező adózási hatások is szerepet játszottak, de ugyanígy az erőteljes költségcsökkentési törekvések éreztették hatásukat. Az elmúlt években a technológiai szektor egyik legstabilabb szereplőjének számít a kiterjedt globális operációja és ügyfélköre révén, de az európai gazdasági nehézségek a Cisco teljesítményére is rányomják a bélyegüket, emiatt kényszerült a cég az operáció áramvonalasítására.

A legfrissebb hírek szerint 500 dolgozótól vált meg a cég a héten, elsősorban a cég adatközpontokkal foglalkozó részlegénél.

A Cisco Systems árfolyama (dollár)