Jelentős hitelszerződést kötött a Mol leánya

Vágólapra másolva!
A Mol után horvát leánya, az INA is jelentős összegű hitelszerződést kötött. A megállapodás 400 millió dollár összegű, többdevizás rulírozó hitelről szól.
Vágólapra másolva!

400 millió USD összegű, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá a Mol horvát leánya, az INA. A nemzetközi piacon megkötött hitelszerződés általános vállalatfinanszírozási célokat szolgál. A hitelszerződés 3 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható. A hitelszerződés koordinátorai az Erste Group Bank AG valamit az ING Bank N.V., az ügynöki szerepet a The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. látja el.

A rulírozó hitel egy olyan hiteltípus, melynek keretében a bank kvázi hitelkeretet biztosít a vállalat számára, amely szükség esetén tetszőlegesen használhatja fel a megjelölt összeget. A termelő vállalatok előszeretettel élnek a rulírozó hitel adta lehetőségekkel, vagyis a MOL mostani bejelentésében sincs semmi meglepő.

Egy hete már az INA anyavállalata, a Mol is jelentős, 480 millió dolláros, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást kötött hasonló kondíciók mellett.

A Mol árfolyama

Forrás: [origo]