Matolcsy rendszeresen összeül a bankárokkal

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) épületében hétfőn lezajlott az első egyeztetés a jegybank vezetése és az első körben meghívott magyarországi nagybankok vezetői között az MNB növekedési hitelprogramjáról. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresek lesznek az üzleti reggelik az MNB és a nagybankok vezetői részvételével - közölte a honlapján a jegybank.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint az ülésen a pénzintézetek üdvözölték az együttműködést és a program meghirdetését. A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy a program még kidolgozásra váró részleteit együtt alakítják ki rendszeres egyeztetés keretein belül.

A jegybanki egyeztetés első fordulójára meghívott pénzintézeti vezetők a magyarországi bankrendszer vezető szereplői: Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója, Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatója, Rik Scheerlinck, a K&H vezérigazgatója, Spéder Zoltán, az FHB Jelzálogbank igazgatóságának elnöke, Surányi György, a CIB Bank igazgatóságának elnöke, Wiedner Heinz, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, Zolnai György, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója és Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese.

A közlemény szerint az MNB folytatni kívánja az egyeztetést a hitelprogramról, a továbbiakban konzultálni fog a szakosított pénzintézetekkel és a takarékszövetkezetekkel is.