Megtépték a forintot

Vágólapra másolva!
Nagy hirtelenséggel erősödött két forintot a hazai fizetőeszköz, így jelenleg 295,3 forintot kell adni egy euróért a bankközi piacon. Egészen a déli órákig szinte mozdulatlan volt a forint árfolyama, és a kedvezőtlen nemzetközi tőkepiaci hangulatot elnézve csak még inkább felértékelődik az új, öthetes forintcsúcs elérése.
Vágólapra másolva!

A nap első felében csak igen szűk mozgások mutatkoztak a forint piacán, kvázi érdektelenül teltek a kereskedési órák. Egészen mostanáig, hiszen a forint a napi mélypontról két forintos ugrást mutatott az öthetes csúcsnak számító 295-ös szintekig.

A hazai fizetőeszköz mai erősödését az csak még szebb színben tünteti fel, hogy közben a nemzetközi tőkepiacokon a kereskedés hangulata borongós, az európai részvényindexek lefele tartanak. Az ilyen, kockázatkerülést jelentő folyamatok rendszerint a forint gyengülésével szoktak járni, így hogy képes ezzel szembemenni a hazai deviza, az az átlagosnál is nagyobb erejére utalhat.

A forint erősödő trendje már március vége óta tart, a 307 forintos ellenállásokról vette ismét lefele az irányt a hazai fizetőeszköz. A napokban ráadásul egy másik fontos technikai szintet, az ötven napos mozgóátlagot is sikerült megerősítve leküzdenie, mellyel akár további tér is nyílhat az erősebb szintek eléréséhez. Legközelebb a 290-es értékeknél található támasz és 200 napos mozgóátlag jelenthet megállót a hazai deviza piacán, amennyiben pedig ezt is sikerülne leküzdenie, úgy a hosszútávú emelkedő trend a 282-es szinteknél állhatná útját a hegymenetnek.

A forint további erősödésének kulcsát a kedvező nemzetközi hngulat jelentheti majd, melynek fennmaradásának eddig nem látszanak akadályai. Persze ha a mécses egyszer eltörik, az gyors lesz, és előre megjósolhatatlan.