Nem gördít akadályt a gigafúzió elé a guru

Vágólapra másolva!
Kedvező fogadtatásra talált a Deutsche Telekom finomított ajánlata a MetroPCS részvényeseinek körében. John Paulson, az amerikai telekommunikációs cég egyik legnagyobb tulajdonosa tegnap közölte, a kedvezőbb feltételekkel már támogatja a MetroPCS és a Deutsche Telekom amerikai leányának, a T-Mobile USA-nak az összeolvadását. A hírre 2 hónapos csúcsukra ugrottak csütörtökön a Deutsche Telekom részvényei, melyek ma kisebb pihenőt tartanak.
Vágólapra másolva!

Az új, finomított feltételekkel már támogatja a MetroPCS és a Deutsche Telekom amerikai leányának, a T-Mobile USA-nak az összeolvadását John Paulson, a híres befektetési guru - írja a Bloomberg.

Mint beszámoltunk róla, a Deutsche Telekom új, kedvezőbb ajánlattal rukkolt elő annak érdekében, hogy a MetroPCS részvényesei rábólíntsanak az ügyletre. A tulajdonosok legtöbbje ugyanis korábban ellenezte az összeolvadást, köztük John Paulson is, aki szerint az új társaság gigantikus adósságteherrel, magas finanszírozási költségekkel és előnytelen részvényesi arányok mellett egyesült volna, ami elfogadhatatlan számára.

A német cég új javaslata 3,8 milliárd dollárral csökkentené a közös társaság adóterheit, és a meglévő hitelek kamatterheit is fél százalékponttal mérsékelné.

Paulson szóvívője közölte, a szakembernek még át kell néznie a végleges ajánlatot, mielőtt meghozza a végső döntést, de már jelezte, hogy nagy valószínűséggel az igen mellett fog voksolni az április 24-én tartandó részvényesi szavazáson.

Forrás: [origo]

Nem csak Paulson, hanem a P. Schoenfeld Asset Management is jelezte, felőle már nincs akadálya az ügylet létrejöttének. A cég közlése szerint annak ellenére, hogy még az új feltételek sem tűntetik el az összes kétségüket az összeolvadással kapcsolatban, a mostani ajánlat még mindig a legjobb alternatívának tekinthető a MetroPCS és részvényesei számára. Roy Behren, egy másik tulajdonos szintén üdvözölte a DT finomított feltételeit, és közölte, izgatottan várja a végső ajánlatot.

A kedvező hírekre tegnap 2 százalékos drágulás után 2 hónapos csúcsra ugrott a Deutsche Telekom részvények árfolyama, melyek a mai kisé nyugodtabb kereskedés során a csütörtöki záróértékük közelében mozognak.

Deutsche Telekom árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]