Német kézbe kerülhet a Douwe Egberts

Vágólapra másolva!
A német JAB befektetési cég globális kávécéget szeretne létrehozni. Részvényenként 12,75 euró vételi ajánlatot tett a Douwe Egberts anyacégére.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon is érdekelt Douwe Egberts kávégyártó anyacége, a D.E Master Blenders 1753 megerősítette, hogy vételi ajánlatot kapott a német JAB befektetési cégtől. A D.E Master Blenders egyúttal azt is megerősítette, hogy a JAB 12,75 euró vételi ajánlatot tett részvényenként, amivel a holland cég piaci értéke 7,5 milliárd euró. A JAB a milliárdos Reimann család befektetési vállalkozása.

A JAB célja egy globális kávécég létrehozása. Ennek érdekében már felvásárolt két márkát az Egyesült Államokban, és a portfóliót most ki akarja bővíteni a holland céggel, amelynek erősek az európai pozíciói. A JAB jelenleg is több mint 15 százalékos részesedéssel rendelkezik a D.E Master Blendersben, amely a Pickwick tea gyártója is.

A D.E Master Blenders 1753 árfolyama az amszterdami tőzsdén 40 perccel a pénteki kereskedés kezdete után 0,12 százalék csökkenéssel 12,21 eurón állt.