Két hét alatt 8 százalékos hozam a Plotinustól

Vágólapra másolva!
8 százalék feletti növekedést produkált a Plotinus a módosított egy részvényre jutó saját tőke tekintetében két hét leforgása alatt. Az érték már 2250 forinton tartózkodik a legutóbbi 2100 forintos záróárhoz képest.
Vágólapra másolva!

Több mint 8 százalékot ugrott a Plotinus egy részvényre jutó módosított saját tőkéjének becsült értéke a legutóbbi bejelentés óta. A társaság közleménye szerint az érték péntekre 2250 forintra emelkedett a március végi 2070 forintról. Nem csupán az elmúlt két hét teljesítménye kiemelkedő, ugyanis már az év eleje óta közel 24 százalékos növekedést tud felmutatni a Plotinus egy részvényre jutó saját tőkéje terén.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy a fenti érték nagyon gyorsan, akár pár nap alatt is jelentősen változhat akár pozitív, akár negatív irányban, ezért ennek közlése nem jelent semmiféle előrejelzést a jövő vonatkozásában, hanem a társaság vagyoni helyzetéről a jelen pillanatban a Plotinus legjobb tudása szerint készült közelítő értékelés.

A vagyonkezelő januári teljesítménye mellett sem mehetünk el szó nélkül, az év első hónapja ugyanis a valaha volt legjobbra sikerült, az egy részvényre jutó saját tőke értékét 16 százalékkal tudta növelni a Plotinus. 2011. február 15-i tőzsdei bevezetése óta pedig már 50 százalékos növekedést produkált.

Forrás: [origo]