Örülnek a befektetők az amerikai adatoknak

Vágólapra másolva!
Az amerikai március havi új lakásépítések száma évesített alapon 7 százalékkal emelkedett 1,04 millióra, ami az elemzők által vártnál jobb eredményt hozott. Az előző év azonos időszakához képest pedig 47 százalékkal lett magasabb az érték. Ez 2008 júniusa óta nem látott magasságokat jelent. A kiadott lakásépítési engedélyek száma azonban a vártnál gyengébre sikeredett.A márciusi fogasztói árindex 0,2 százalékkal csökkent, ami az alacsonyabb energia és ruházati áraknak köszönhető elsősorban.
Vágólapra másolva!

Majdnem 5 éve nem látott magasságokba, évesített alapon 7 százalékkal 1,04 millióra emelkedett az amerikai március havi új lakásépítések száma. Ez jóval magasabb érték az elemzők által várt 930 ezres értéknél. Az előző év azonos időszakához képest pedig 47 százalékkal magasabb az aktuális adat.

Forrás: [origo]

Az előző havi adatot 968 ezerre módosították a korábbi 917 ezerről, ami szintén pozitív változást jelent. A kiadott lakásépítési engedélyek száma viszont gyengébben alakult, mint amire az elemzők számítottak. A tényleges adat éves alapon 902 ezer lett, holott az előrejelzések 942 ezres értéket valószínűsítette.

Forrás: [origo]

A márciusi fogyasztói árindex 0,2 százalékkal csökkent, ami az alacsonyabb energia és ruházati áraknak köszönhető elsősorban. Az elemzők nem számoltak változással. Éves szinten az energia- és élelmiszerárakkal tisztított adat 1,9 százalékos növekedést mutat a várt 2 százalék helyett.

Forrás: [origo]