Vágólapra másolva!
Közel 37 ezer darab részvényt vásárolt tegnap a Magyar Telekom vezérigazgatója, Christopher Mattheisen a "Kiegészítő Részvényvisszavásárlási Program" keretein belül. Ennek lényege, hogy a társaság vezérigazgatója köteles az éves bruttó prémiuma minimum 10 százalékának megfelelő összeget Magyar Telekom részvényekbe fektetni. A tranzakciót követően Christopher Mattheisen tulajdonában összesen 96 846 darab Magyar Telekom részvény van.
Vágólapra másolva!

Közel 37 ezer darab részvényt vett tegnap a Magyar Telekom vezérigazgatója, Christopher Mattheisen 418,34 forintos átlagáron. Ebből 24 387 darabot 418 forintos, 12 113 darabot 419 forintos, míg 210 darabot 420 forintos átlagáron vásárolt a telekomcég vezetője. A tervek szerint a program 5 éven keresztül évente megújul, amelynek keretében ez a második személyes befektetés.

Christopher Mattheisen részvényvásárlása a Magyar Telekom igazgatósága által 2011 decemberben jóváhagyott és 2012-től indított "Kiegészített Részvényvásárlási Program" keretében történt. A program lényege, hogy a társaság vezérigazgatója köteles az éves bruttó prémiuma minimum 10 százalékának megfelelő összeget Magyar Telekom részvényekbe fektetni, amely önkéntesen maximum 33,3 százalékig emelhető. Az így megvásárolt részvényeket 4 évig (zárolási időszak) kell tartania, ezalatt a részvények nem elidegeníthetőek. A fenti feltételek teljesülése esetén a 4 év elteltével a személyes befektetés során vásárolt minden egyes részvény után egy további részvényt kap a társaságtól térítésmentesen.

A tervek szerint a program 5 éven keresztül évente megújul, amelynek keretében ez a második személyes befektetés. Az első körre még 2012. május 17-én került sor, amikor is Christopher Mattheisen 41 095 darab Magyar Telekom részvényt vásárolt 438 forintos darabonkénti átlagáron.

A Magyar Telekom árfolyama

Forrás: [origo]

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.