Vágólapra másolva!
Rendkívül népszerűek az Apple-től távozó alkalmazottak, a Facebooknál legalábbis mindenképp, ezúttal Richard Williamson, a botrányosra sikerült térképalkalmazás megalkotója kötött ki az internetes cégnél. A korábbi Apple alkalmazottjainak felvétele jól jelzi, hogy a Facebook komolyan gondolja a mobiltelefonos alkalmazások körében való minél nagyobb teljesítmény elérését.
Vágólapra másolva!

Újabb korábbi Apple alkalmazott kötött ki a Facebooknál, ezúttal Richard Williamsont sikerült elcsábítania Mark Zuckerberg cégének. Williamson korábban több mint 10 évig volt az Apple alkalmazottja, sőt még maga Steve Jobs vette fel a technológiai óriáshoz a szakembert. Williamson azonban az utóbbi időben számos kritikát kapott, főleg a katasztrofálisra sikeredett térkép-alkalmazás miatt, novemberben pedig ki is rúgták a legendás menedzsert.

A Bloomberg forrásai szerint a Williamson az elmúlt hetekben már a Facebook mobil alkalmazásait fejlesztő részlegének tagja, az információ azonban egyelőre még nem számít publikusnak, Tucker Bounds a cég szóvivője sem kívánt reagálni a Bloomberg információjára.

Nem Richard Williamson lenne az első olyan szakember a Facebook-nál, aki korábban az Apple alkalmazásában állt. A lista rendkívül hosszú, és jól jelzi, hogy a Facebook komolyan gondolja a mobilapplikációk piacán való minél jobb teljesítmény elérését. Már a Facebook legújabb dobbantása, a Facebook Home kifejlesztésében is közreműködtek a korábbi Apple dolgozók.

Eközben a Facebook árfolyama gyengén teljesített szerdán, a kereskedés kezdete után közel 0,5 százalékos mínuszt ért el, bár ebben főleg a nemzetközi rendkívül gyenge hangulatnak lehet főszerepe.

A Facebook árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]