A Fidesz bevétele 1 milliárd 294 millió forint volt tavaly, míg a kiadásai csak 1 milliárd 209 millió forint. Több mint egymilliárd forintot kaptak az államtól.

Megjelent a Hivatalos Értesítőben szerdán a Fidesz tavalyi mérlegbeszámolója: eszerint a párt 2012-es bevétele és kiadása csaknem megegyezik, mintegy 1 milliárd 294 millió forint volt a párt bevétele, míg a kiadása 1 milliárd 209 millió forint. A beszámoló szerint tagdíjakból mintegy 150 millió forint bevétele volt a Fidesznek, állami költségvetésből származó támogatása 1 milliárd 55 millió forint, míg az egyéb hozzájárulásokból, adományokból 56 millió folyt be a párthoz.

Érkezett adomány például a Fény Utcai Piac Kft.-től, a Palota Holding Zrt.-től, a Patent Holding Kft.-től, a XIII., a XIX., a XVIII. kerületi polgármesteri hivataloktól, Belváros-Lipótváros önkormányzatától is.

A magánszemély befizetők között van például Jelen Tamás 1 millió 540 ezer forinttal, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő 1 millió forinttal, Járóka Lívia EP-képviselő pedig 823 ezer forintot fizetett be. Egyéb bevétele a Fidesznek 33 millió forint volt. A kiadások között szerepeltetik a 218 millió forintos működési kiadásokat, a 24 milliós eszközbeszerzést, a politikai tevékenységre fordított mintegy 52,5 millió forintot, valamint 913 millió forintnyi egyéb kiadást.