Szárnyal a Boeing a vártnál jobb eredményre

Vágólapra másolva!
A vártnál jobb negyedéves eredményeket tett közzé a Boeing. Az amerikai repülőgépgyártó 1,73 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el az első negyedévben, míg az elemzői várakozások 1,49 dollárt valószínűsítettek. Az árbevétel is kicsivel felülmúlta a szakértői konszenzust, sőt, a társaság megerősítette a 2013-as évre vonatkozó várakozásait is. A cég részvényei 3,5 százalékkal emelkednek a mai kereskedésben.
Vágólapra másolva!

A Boeing részvényei 3,5 százalékkal emelkednek, miután a vártnál jobb negyedéves eredményeket tett közzé a társaság. Az amerikai repülőgépgyártó 1,73 dolláros egy részvényre jutó eredményt (EPS) ért el az első negyedévben, míg az elemzők 1,49 dollárt vártak. A cég megerősítette 2013-as évre vonatkozó várakozásait, a 2013-ra vonatkozó teljes évi várható árbevétel nagyságát 82 milliárd dollárról 85 milliárdra emelte. Míg az idei évre vonatkozó EPS 6,3 dollár lehet majd, a korábbi 6,1 dolláros eredmény helyett.

Forrás: [origo]

Az elemzői várakozásoknál magasabb bevételek a 737-es és a 777-es modellek megnövekedett értékesítésének köszönhetőek elsősorban, amik ellensúlyozni tudták a 787-es modellek csökkenő eladásait. Az árbevétel 18,9 milliárd dollár lett, kicsivel felülmúlva a várt 18,8 milliárd dollárt. Az elmúlt időszakban több nagyobb megrendelést is sikerült nyélbeütnie a cégnek, márciusban a Ryanair, míg áprilisban a British Airways anyavállalata írt alá szerződést Boeing gépek megvételéről.

Forrás: [origo]

Ezen túlmenően a társaság 1,5 milliárd dolláros működési eredményt ért el, amit elsősorban a termelékenység javulása fűtött. Ez magasabb működési profitrátákat eredményezett, mind a kereskedelmi, mind pedig a védelmi és hadászati repülőgépek szegmensében -nyilatkozta Jim McNerney a vállalat elnök-vezérigazgatója a Bloombergnek.

A kereskedelmi repülőgépek üzletágának bevétele 2 százalékkal 10,7 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest, amiben az is közrejátszott, hogy az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) még januárban megvonta a felszállási engedélyt a 787-es Dreamliner gépeitől. Ennek hatására a 787-esekből 1 darabot szállítottak le az első negyedévben, míg 2012 első 3 hónapjában még 23-at értékesítettek. Április folyamán azonban az FAA újra engedélyezte a repülők visszatérését a légterekbe, miután a cég kijavította a korábbi akkumlátor hibát.

Ma tovább erősödnek 3,5 százalékkal a Boeing részvényei, miután már tegnap is 1,4 százalékkal került feljebb az árfolyam.

A Boeing árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]