Új elnök a Magyar Telekomnál

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom európai technológiai területének vezetőjét, Kerstin Günthert választotta a Magyar Telekom igazgatósága a testület elnökévé. A telekomcég közlése szerint a változás nem érinti az elnöki posztot eddig betöltő Christopher Mattheisen vezérigazgató feladatkörét és igazgatósági tagságát.
Vágólapra másolva!

Az Igazgatóság döntésével a Magyar Telekomnál is különválik a vállalat irányításának és az Igazgatóság elnöki feladata, ami összhangban áll számos Deutsche Telekom Csoport tagvállalat gyakorlatával. A Magyar Telekom a transzparens vállalatirányítását továbbfejleszti azzal, hogy mostantól a vezérigazgató illetve az Igazgatóság elnökének eltérő feladatköre egymástól személyében is elkülönülten kerül ellátásra, annak köszönhetően, hogy az Igazgatóság elnöke külső (non-executive) igazgatósági tag lett.

Kerstin Günther 1991-ben csatlakozott a Deutsche Telekom Csoporthoz, ahol több vezető pozíciót töltött be, és kiterjedt nemzetközi tapasztalatokat szerzett. Így többek között 1997-től 2001-ig a Magyar Telekomnál a szabályozói kapcsolatok, majd a nagykereskedelmi terület vezetője volt. 2012 márciusától a Deutsche Telekomnál az európai technológiai terület vezetője, és 13 országban felelős a technológiai terület funkcionális menedzseléséért az európai irányítási területen belül.

A Magyar Telekom Igazgatóságának tagjait a 2013. április 12-én tartott éves rendes Közgyűlés választotta meg 2016. május 31-ig, illetve a 2015. üzleti évet lezáró Közgyűlés napjáig szóló megbízatással.

A Magyar Telekom árfolyama

Forrás: [origo]

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.