Felfüggesztik az E-Star kereskedését

Vágólapra másolva!
13:00-tól felfüggesztik az E-Star törzsrészvények, illetve kötvények kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, miután a vállalat ma tartja újabb csődegyezségi tárgyalását.
Vágólapra másolva!

13:00-tól felfüggesztik az E-Star részvények, illetve kötvények kereskedését a BÉT-en. A vállalat indoklása szerint ugyanis ekkor kezdődik az újabb csődegyezségi tárgyalás, melynek keretében a kibocsátó működését meghatározó jelentős információk hangozhatnak el, illetve olyan döntések születhetnek, melyek a nyilvánosságra hozatalukat megelőzően csak a befektetők és a piaci szereplők egy szűkebb köre számára hozzáférhetők. Tekintettel arra, hogy a fenti információk az E-Star részvényei és kötvényei árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatják, így nyilvánosságra hozatalukig nem biztosítható a rendezett, áttekinthető és tisztességes kereskedelem fenntartása.

Az E-Star nemrégiben tette közzé előzetes csődegyezségi javaslatát, melyből az derül ki, hogy összesen 18,26 milliárd forintnyi nem vitatott tartozás részvényekké történő átváltását javasolja a vezetőség. Ezek alapján a hitelezők 366 forintos technikai átváltási árfolyamon fognak részvényeket kapni, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy minden 366 forintnyi követelésük fejében kapnak egyet az újonnan kibocsátandó E-Star részvényekből. A menedzsment tervei szerint, a hitelezőkkel folytatott korábbi tárgyalások alapján 50 millió új részvényt fognak ennek érdekében kibocsátani. Nemrég az igazgatóság megadta a kibocsátáshoz szükséges felhatalmazást, így nem lehet technikai akadálya egy ilyen volumenű tőkeemelésnek.

Az E-Star árfolyama

Forrás: [origo]