Ragályos lett az optimizmus a piacokon

Vágólapra másolva!
Jó formát mutattak tegnap az amerikai piacok, melyek 1 százalék körüli emelkedésre voltak képesek, az S&P 500 pedig új történelmi csúcsával csupán pár pontra került az 1600-as záróértéktől. A vállalati jelentések között a LinkedIn első negyedéves számai bár pozitívak lettek, a gyenge kilátások miatt közel 10 százalékot zuhant a papír a kereskedés utáni órákban.Az Ázsai piacok pedig szintén jó hangulatban zárták a hét utolsó kereskedési napját, a zárva tartó japán tőzsde kivételével a fontosabb indexek egyaránt a pozitív tartományban tudtak zárni.
Vágólapra másolva!

Bezuhant a LinkedIn

Csütörtökön 1 százalék körüli pluszokra voltak képesek a meghatározó amerikai tőzsdeindexek. A jó hangulatban vélhetően fontos szerepet játszott, hogy a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma ötéves mélypontra süllyedt.

Forrás: [origo]

Tízből kilenc S&P 500 szektor a pozitív tartományban fejezte be a napot, a legjobb formában a technológiai, valamint az energia szektorhoz kapcsolódó részvények voltak. A távközlési cégeket és a közmű vállalatokat viszont kevésbé szerették a befektetők, melyek átlagos árfolyama stagnálást mutatott a csütörtöki kereskedésben.

Forrás: [origo]

2,4 százalékot tudott emelkedni piaczárás után az AIG árfolyama, mivel az amerikai biztosító mind bevétel, mind egy részvényre jutó profit szintjén túlszárnyalta az elemzői konszenzust. Az egy részvényre jutó könyv szerinti érték az előző negyedévi 57,87 dollárról 59,39 dollárra emelkedett, holott egy évvel korábban még csak 53,11 dollár volt.

Több mint 10 százalékot ütöttek tegnap a LinkedIn papírján piaczárás után, hiába lett árbevétel és egy részvényre jutó profit szintjén is jobb a konszenzushoz képest a gyorsjelentés. A közösségi oldal a következői negyedévre csak 342-347 millió dolláros bevétellel kalkulál (várt: 359,7 millió dollár), míg 77-79 millió dolláros EBITDA-t (várt: 84,8 millió dollár). Az egész évet tekintve azonban a korábbi vállalati előrejelzéshez képest optimistább lett a társasság, de a konszenzushoz képest gyengébb számokat várnak.

A LinkedIn árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]

A Financial Times értesülései szerint a Morgan Stanley-vel kezdett megbeszéléseket a Twitter, többen arra számítanak, hogy hamarosan a mikroblog is megjelenik a tőzsdén. Jelenleg nagyjából 9 milliárd dollár körül lehet a Twitter értéke, legalábbis a legutóbbi BlackRock részesedés szerzése után.

Jó hétzárás Ázsiában

1,4 százalékos emelkedésre volt képes a Shanghai Composite, melyel a legjobb teljesítményt nyújtotta a vezető indexek között, de a dél-koreai KOSPI, és az hongkongi index is a pozitív tartományban tudta zárni a hét utolsó kereskedési napját. Japánban viszont ma zárva voltak a tőzsdék, a szünnap miatt.

Forrás: [origo]

A Shanghai Composite nagy emelkedése vélhetően azzal magyarázható, hogy egyre többen várják azt, hogy a kínai jegybank enyhíti a külföldi befektetők részvételének arányát a belső kínai tőkepiacon.

A Shanghai Composite

Forrás: [origo]

7,5 százalékról 7,25 százalékra vágta vissza az alapkamat nagyságát az indiai jegybank, mivel a jelenlegi inflációs környezet egy pici teret adott a lazításnak a közlemény szerint.