Lemondott az E-Star vezér

2013.05.07. 9:06

Bejelentette lemondását Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató vezérigazgatója. A hír nem meglepő, a vezér korábban többször is hangoztatta, hogy a reorganizáció előkészítésében még szerepet vállal, de azt követően visszavonul az operatív munkától.

 

Az E-Star és Soós Csaba tegnap este bejelentette, hogy Soós Csaba rendes felmondással kezdeményezte vezérigazgatói tisztségének megszüntetését. A hír semmiképpen sem nevezhető meglepőnek, hiszen Soós korábban többször is hangoztatta, hogy a reorganizáció előkészítésében még aktív szerepet vállal, de azt követően visszavonul az operatív munkától. Soós ezentúl mint az igazgatótanács elnöke vesz részt a társaság működésében, de kiemelte, hogy sokkal aktívabb elnök lesz, mint korábban.

Mint ismert, 2010 év elején az akkor még RFV néven futó cég vezérigazgatója egyszer már háttérbe vonult amikor átadta pozícióját Kassai Ákosnak. Kassai vezetése alatt a társaság nevet változtatott és egy balul sikerült felvásárlást követően a finanszírozási problémák miatt a csőd szélére sodródott. Kassai szerződését 2012 januárjában, közös megegyezéssel bontották fel a felek, és onnantól megint Soós Csaba vette át az irányítást. Vezetése alatt az E-Star megpróbálta az EETEK felvásárlás után hátramaradt rendezetlen finanszírozási helyzetét rendezni, de végül tavaly év végén kénytelen volt csődvédelem alá menekülni, mivel az éppen esedékes kötvénylejáratokra és kamatfizetésekre már nem találtak refinanszírozási megoldást.

Április végén, több sikertelen egyeztetési tárgyalás után sikerült megegyezni a hitelezőkkel a követeléseik hitel-tőke konverzió keretében történő átstrukturálásáról, így Soós Csaba elvégezte feladatát. Egyelőre nem tudni, ki lehet az utódja a társaság élén, azonban arra lehet számítani, hogy ebbe a döntésbe a hitelezőknek (kötvényeseknek) is lesz beleszólásuk. A hitel-tőke konverziót követően a tulajdonosi struktúra teljesen átalakul és a korábbi tulajdonosok (részvényesek) vélhetően kisebbségbe kerülnek a tulajdonossá váló korábbi hitelezőkkel szemben.

E-Star

Forrás: [origo]