Öt trafikra nyert koncessziót a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdálkodásért felelős államtitkárának, Czerván Györgynek a veje, Galbács Ferenc - tudta meg a Hvg.hu. A gazdászként dolgozó és fogathajtó férfi azt mondta, az apósának nincs köze ahhoz, hogy ő nyert a pályázaton.

A Hvg.hu cikke szerint a tápiószentmártoni Galbács Ferenc a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pályázatának eredményhirdetése alapján Tápiószentmártonban kettő, Tápióságon, Nagykátán és Tápiószelén pedig egy-egy trafikot működtethet.

A lap megkereste Galbács apósát, Czerván György földművelésügyi államtitkárt azzal a kérdéssel, hogy az ő posztja és kapcsolatai szerepet játszhattak-e koncesszió elnyerésében, de nem érték őt utol. Galbács azonban készséggel nyilatkozott, és elmondta, hogy miután van két lottózója és eldöntötte, hogy indul a trafikok koncessziós jogának megszerzéséért, egy családi összejövetelen az apósának is elmondta, hogy mit tervez. Czerván György pedig ráhagyta, mondván ez az ő dolga.

"Egy jászberényi pályázatíró céggel írattam meg a pályázatomat, mert egyedül nem mertem belevágni. Szerintem jó anyagot hoztak össze, ezt bizonyítja az is, hogy az öt trafikra beadott pályázataim nyertek. Ezekben egyébként már kibővítve, nemcsak dohánytermékek forgalmazása, hanem kávé és szeszsesital értékesítése is szerepelt" - mondta el Galbács.

A Kincsem Lovasparkban gazdászként dolgozó férfi elmondta azt is, pénteken írhatja alá a szerződést a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél. Megjegyezte, hogy érték támadások amiatt, hogy Czerván György rokona, de szerinte csak azokat lehet támadni, akik nyertek, és azt mondta, valószínűleg ő is hasonlóan viselkedne abban az esetben, ha a vesztesek oldalán állna. "Harmincévesen úgy érzem, most kell ebbe belevágnom, hogy minél többet érjek el, és láthassam felnőni a most hat hónapos lányomat."

A trafikpályázatokról szóló cikkeinket itt és itt olvashatja.