Tippmixpro néven indul az állami sportfogadás

Tippmixpro sportfogadási oldal
Vágólapra másolva!
Célegyenesbe került az Szerencsejáték Zrt. sportfogadó oldala, amely közel egy évet csúszott az eredeti tervekhez képest. A pontos indulást még nem tudni, de Tippmixpro néven lesz elérhető, és sokkal többet tud, mint a hagyományos Tippmix játék.
Vágólapra másolva!

Tippmixpro néven fog indulni az állami Szerencsejáték Zrt. (SzZrt.) új sportfogadási honlapja. Eredetileg tavaly júniusban, az 2012-es Európa-bajnokság döntője előtt indult volna a rendszer, de a fejlesztő csúszott, így közel egy évvel később fogják élesíteni az oldalt.

A Tippmax nevű játék online változata már vasárnap leáll, és később a Tippmix internetes változatát is megszüntetik. A hagyományos Tippmix online változata egy ideig (a papíros, tollas változat pedig a későbbiekben is) párhuzamosan az új oldallal elérhető marad, mert az SzZrt. szeretné látni a felhasználók visszajelzéseit egyszerre a két felületről.

Az oldal pontos indulási idejét nem lehet tudni, a társaság egy csütörtöki háttérbeszélgetésen annyit árult el, hogy az induláshoz nagyon közel állnak, azonban az utolsó teszteléseken felfedezett esetleges hibák is egy-egy héttel kitolhatják a tényleges indulást. Az oldal a tippmixpro.hu címen érhető majd el.

100 forint az alaptét

"A Tippmix elnevezés beette magát a köznyelvbe, nem tudtunk, és nem is akartunk eltekinteni tőle" - mondta Koppány Gergely kereskedelmi és játékszervezési igazgatóhelyettes. A szerencsejatek.hu-n korábban regisztráltak rögtön használhatják majd az oldalt, igaz, az új oldal új szabályzattal is jár, így a rendszer kérhet további adatokat, például telefonszámot is. Az oldal csak magyar nyelven lesz elérhető, és elvileg a határon túli magyarok (vagy bármely más magyarul tudó) számára is elérhető lesz, viszont a regisztrációhoz magyarországi bankszámlaszám és tartózkodási hely szükséges.

Forrás: Szerencsejáték Zrt.
Így fog kinézni a fogadóoldal

Fogadni minimum 100 forinttal lehet majd, de efölött 1 forintonként lehet följebb lépdelni. A hagyományos Tippmixnél jóval több, akár ezer eseményt is felkínál a rendszer. Többek közt eredményre (akár hendikeppel), gólok számára, félidei eseményekre lehet fogadni, vagy akár ezek kombinációjára is.

A nyeremények után személyi jövedelemadót fizetni nem kell, az SzZrt. a banki jutalékokat átvállalja (de például a befizetések után a banki tranzakciós illetéket nem). A társaság év végéig 50 ezer aktív sportfogadót szeretne, vagyis olyan felhasználót, aki havonta legalább egyszer fogad. Később jön majd a mobileszközökre optimalizált felület is.

Nagy csúszás veszteség nélkül

A Szerencsejáték Zrt. elsőszámú feladataként kezelte az új sportfogadási oldal fejlesztését, mégis közel egy évet csúszott az indulás. A felületet fejlesztő és hat évig üzemeltető G-Tech társaság korábban elismerte, hogy az ő hibájából nem indult időben az oldal. A SzZrt.-t annak ellenére nem érte veszteség, hogy így az EB-ről és az olimpiáról is lemaradtak, mivel a G-Tech 105 millió forint kötbért fizetett a hibája miatt.

A Szerencsejáték Zrt szerződéskötéskor számba vette a kockázati lehetőségeket, többek közt, hogy nem tud a szerződésben vállalt határidőre teljesíteni az alvállalkozó - magyarázták a cég képviselői. . Amikor 2011 áprilisában meghirdették a fejlesztési pályázatukat, nyolc érdeklődő jött, ebből négy volt kiemelkedő. Ezeket saját szakértőikkel, és egy külsős auditor céggel is átvizsgáltatták, majd árejtéses licitre hívták őket. Két cég nagy árversenybe kezdett, vagyis egyre lejjebb vitték az árat. Végül a G-Tech nyerte a megbízást 528 millió forintért úgy, hogy a verseny bőven milliárd fölötti összegről indult.

A Szerencsejáték Zrt. a csúszás ellenére sem járt rosszul, sőt jobban jártak, mintha elfogadják a licit eleji árat, mert többet értek el az árejtéssel és a kötbér kialkudásával. A társaság összességében rekordévet zárt tavaly - erről bővebben itt olvashat.