Vágólapra másolva!
Jelentős profit és árbevétel növekedést ért el az első negyedévben Olaszország legnagyobb biztosítója, a Generali. A cég gyorsjelentéséből kiderült, hogy elsősorban a nem-életbiztosítási üzletág bővülésének köszönhető a kellemes meglepetést okozó eredmény, miután a társaság nagyobb költségcsökkentő intézkedésekbe fogott. A remek eredményekre két éves csúcsra ugrott a Generali részvényeinek árfolyama.
Vágólapra másolva!

Remek eredményekről számolt be első negyedéves gyorsjelentésében Olaszország legnagyobb biztosítója, a Generali. A vállalat 6,3 százalékkal magasabb profitot ért el az első negyedévben, mint egy évvel korábban, elsősorban a nem-életbiztosítási üzletágának vártnál jobb teljesítménye miatt. A 603 millió eurós nyereség ráadásul a szakértői várakozásokat is meghaladta, mivel az elemzők 561,4 millió eurós profitra számítottak előzetesen. A nem-életbiztosítási egység ugyanis 27 százalékkal, 520 millió euróra növelte üzemi nyereségét, míg az életbiztosítási piacról 797 millió eurós üzemi profitja származott a társaságnak, 2,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.

Forrás: [origo]

A remek eredmények nagy részben a Mario Greco vezérigazgató által bevezetett költségcsökkentő intézkedéseknek köszönhetőek, a cég többek között megvált számos nem kulcsfontosságú üzletágától, és a nagy növekedési lehetőségeket rejtő feltörekvő piacokra összpontosított. Ennek keretében a biztosító értékesíti amerikai életbiztosítási üzletágát, és svájci eszközkezelő egységét, a BSI Group-ot. Az intézkedésektől összesen 4 milliárd eurós egyenlegjavulást várnak - írja a Reuters.

A kedvező gyorsjelentés után a cég megerősítette idei előrejelzéseit, vagyis javuló eredményekre számítanak 2013-ban, a nem-életbiztosítási üzletág további növekedésével párhuzamosan. Ezen túl Greco is rendkívül elégedetten nyilatkozott az eredményekről, és az utóbbi négy évben produkált legjobb negyyedévnek nevezte az idei első három hónapot.

A vállalat ugyanakkor az bevételének legnagyobb részét adó életbiztosítási üzletág további visszaesését várja az elhúzódó európai recesszió miatt, viszont a cég arra számít, hogy Németország és Ausztria növekedéséből profitálni tud.

Forrás: [origo]

A pozitív fejleményeknek köszönhetően a Generali részvényei közel két éves csúcsukra ugrottak, és bár délutánra kissé veszítettek előnyükből, még mindig 0,3 százalékos pluszban forognak. A papírok egyébként több mint 50 százalékot ugrottak az utóbbi egy évben, így a befektetők rendkívül optimisták a Greco által vezetett biztosítóval kapcsolatban, és nagy reményeket fűznek a vezérigazgató által bevezetett intézkedésekhez.

Generali árfolyama (Milánó)

Forrás: [origo]