Meggazdagszik, aki csak kedden tőzsdézik

Vágólapra másolva!
Kedden érdemes tőzsdézni, legalábbis az elmúlt évek statisztikái alapján ezen a napon emelkedik leginkább a részvénypiac, hívja fel a figyelmet a Zerohedge.
Vágólapra másolva!

Meglepő módon egyáltalán nem mindegy, hogy a hét melyik napján tőzsdézik az ember, legalábbis az amerikai részvénypiacokon. A hét öt kereskedési napjából ugyanis egyértelműen kedden érte el a legnagyobb árfolyamemelkedéseket, az 500 legnagyobb amerikai vállalatot tömörítő S&P 500 index.

A keddi napokon átlagosan 0,43 százalékos hozamra számíthattak a befektetők, míg szerdán és csütörtökön csak átlagosan 0,07-0,08 százalékot értek el, hétfőn pedig egyenesen veszteségük keletkezett. Meglepő még a hét utolsó napjának jó teljesítménye is, pénteken közel 0,25 százalékos hozam várt a befektetőkre.

Forrás: [origo]

Ha pedig az S&P 500 alakulását a keddi napok nélkül vizsgájuk, úgy egészen meglepő kép tárul elénk. Az index nem hogy az 1600-as értéket, de még a korábbi történelmi csúcsot sem lett volna képes áttörni. A keddi napok hatása pedig látszólag február után érződött igazán. Bár a statisztika egyértelműen torzít a keddi napok kiemelésével, talán lehet hogy mégis van valami abban az ominózus "Turnaround Tuesday", azaz a "fordulós kedd" kifejezésben, amit oly gyakran használnak a tőzsdések.

Forrás: [origo]