Százmilliókat hozott a BioShock

Vágólapra másolva!
7 százalék feletti emelkedésben a pazar negyedévet produkáló Take-Two Interactive részvénye. A vállalat valamennyi eredménykategóriában túlszárnyalta az elemzői várakozásokat, főleg a BioShock Infinite jóvoltából. Bár a menedzsment a mostani negyedévre jelentős árbevétel visszaesést vár, a befektetők már valószínűleg a GTA 5-öt várják, mely alaposan megnövelheti az árbevételt.
Vágólapra másolva!

Több mint 7 százalékos pluszban jár a Take-Two Interactive részvénye, miután kiválóan sikerült a vállalat első negyedéves gyorsjelentése, a főbb sorokon sikerült meghaladni a Bloomberg elemzői konszenzusát. Az árbevétel 303,1 millió dollár lett (várt: 279,9 millió dollár), ebből 21,2 millió dolláros nettó nyereséget tehetett zsebre a cég, míg a tisztított EPS 38 centes lett, szemben az elemzők 23,4 centes várakozásával.

Forrás: [origo]

A befektetőket főleg az nyugtathatja meg a jelentés kapcsán, hogy a digitális eladások (a vásárló az internetről tölti le a játékot a boltban való vásárlás helyett) száma 192 százalékkal bővült az előző évhez képest, és már 27 százalékát teszi ki a teljes értékesítésnek. Mivel a tradicionális bolti eladások egyre gyengébbek a videojátékok piacán, így az éles váltás biztosíthatja a nagyobb bevételeket a cégnél. Az első negyedév zászlóshajója a BioShock Infinite volt az eladások számát tekintve.

A jelenlegi negyedévben azonban nem ad ki egyetlen olyan játékot sem a cég, melytől nagy bevételeket várhatna. Bár korábban a GTA legújabb részét áprilisra tervezték, végül már januárban eltolták annak megjelenését szeptemberre. Igaz, az elemzői várakozások ezt követően jelentősen csökkentek a második negyedéves árbevételre, ám a menedzsment még a 151,9 millió dollárt váró elemzőket is alaposan meglepte, csupán 100-120 millió dolláros árbevétellel számol az április-június közötti időszakban. Ezzel együtt az éves szintű eredményeket kevésbé befolyásolhatja a mostani negyedév, mint a másik három, tekintve a GTA szeptemberi bemutatását, melynek vélhetően szerepe van az árfolyam ilyen mértékű emelkedésében is.

A Take-Two Interactive árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]