Féláron vásárolt be a telekomóriás vezére

Vágólapra másolva!
Több mint 50 százalékkal vásárolt olcsóbban MegaFon részvényeket a cég vezérigazgatója, mint a jelenlegi piaci árfolyam. Itt azonban még vélhetően nem fejeződött be a nagybevásárlás, ugyanis 2,5 százaléknyi részesedését 5 százalékig hizlalhatja opciója révén.
Vágólapra másolva!

Tovább növelte részesedését a MegaFonban a vállalat vezérigazgatója, Ivan Tavarin. A vezető 1,25 százalékos részesedést vásárolt opciós jogának köszönhetően, aminek következtében 5 százaléknyi részesedésre is szert tehet a telekomcégben. A vételár igen jutányos volt, hiszen a 20 dolláros kibocsátási áron vehette meg a MegaFon részvényeit, miközben az árfolyam a héten már a 34 dolláros szintet is megcsípte a londoni parketten.

Tavarin az üzletet követően 2,5 százalékos részesedéssel rendelkezett a második legnagyobb orosz telekommunikációs cégben, míg a MegaFon saját részvényeinek állománya a tranzakcióval 7,57 százalékra csökkent. A társaság meghatározó tulajdonosa továbbra is az egyik leggazdagabb orosz, Alisher Usmanov, aki az AF Telecomon keresztül 50 százaléknyi pakkal rendelkezik. A második számú részvényesnek a finn-svéd TeliaSonera telekommunikációs cég számít.

Forrás: [origo]

A MegaFon novemberi debütálása óta bő kétszámjegyű növekedést mutatott már fel, azonban az elmúlt hónapokban a növekedés mintha oldalazásba váltott volna át. A héten mégis történt némi változás, ami a vártnál jóval kedvezőbb gyorsjelentésnek tudható be. Erre az árfolyam új történelmi csúcsot állított fel 34 dollár felett.

Bár több elemzői is megemelte célárfolyamát a kedvező első negyedéves számok tudatában, az összkép továbbra sem túl pozitív. Jelenleg a Bloomberg által összegyűjtött elemzői célárak konszenzusa 31,89 dollár, ami csupán minimális növekedési potenciállal kecsegtet.

A MegaFon árfolyama (London)

Forrás: [origo]