Vágólapra másolva!
Hiába függesztették fel a Shopline részvények kereskedését pénteken, egyelőre nem nyújtott be hivatalos vételi ajánlatot az SQ Invest, derült ki a Shopline által kiadott tájékoztatóból. A vételi ajánlat azonban csak technikai okok miatt maradt el, melynek benyújtására a közeljövőben sor kerülhet, pontos dátum azonban egyelőre nem ismert.
Vágólapra másolva!

Mégsem nyújtotta be pénteken nyilvános vételi ajánlatát az SQ Invest a Felügyelethez, áll a társaság mai közleményében. Ahogyan arról pénteken beszámoltunk, Starcz Ákos, a Shopline Nyrt, elnök-vezérigazgatójának elmondása szerint ennek pénteken kellett volna megtörténnie. Erre a napra fel is függesztették a Shopline kereskedését, ma azonban már ismét lehet kereskedni a részvényekkel.

A Shopline által kiadott tájékoztatás szerint a felfüggesztés okaként megjelölt nyilvános vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtására technikai okok miatt nem került sor. Ezzel együtt az ajánlat benyújtására a közeljövőben sor kerülhet, a csúszás érdemben nem gyakorol befolyást a korábban bejelentett összetett tranzakcióra.

Ennek értelmében a Librit tulajdonló SQ Invest hivatalos vételi ajánlatot tesz majd a Shopline kisbefektetőinek részvényeire, mely során a törvényi előírásnak megfelelően három tényezőt szokás megvizsgálni a minimum ajánlat megtételekor. Szükség van az egy részvényre jutó könyv szerinti értékre, az elmúlt 180 naptári napos forgalommal súlyozott átlagárra, illetve az elmúlt 360 naptári napos forgalommal súlyozott átlagárra. Ezen három közül kell a legnagyobbat kiválasztani, melytől nem lehet alacsonyabb a felvásárlási ár. Ezek közül pedig a legutolsó, tehát az elmúlt 360 naptári napos forgalommal súlyozott átlaga a legnagyobb, ami 537 forint. Ez azonban elmarad a legutóbbi 664 forintos piaci ártól.

Forrás: [origo]