Gyorsítana a Boeing

Vágólapra másolva!
Tovább gyorsíthat a Boeing a nagy sikerű Dreamliner 787-esek gyártásának tempóján, miután a légitársaságok felől nagy kereslet mutatkozik a gyártó gépei iránt. A folyamat gyorsítására azért is szükség lehet, mert összesen 840 darab gép vár összeszerelésre a Boeing műhelyeiben.
Vágólapra másolva!

Tovább gyorsíthatja a 787-es Dreamlinerek gyártását a Boeing - közölte James McNerney, a társaság vezérigazgatója egy hétfői interjújában. McNerney nem adott meg pontosabb részleteket, de a tempót azon felül fogja fokozni a társaság, hogy idéntől már havi 10 darabra duplázza meg a leghíresebb repülőgépeinek előállítását - írja a Bloomberg.

A gyorsabb gyártási tempó további vevőket vonzhat a Boeinghez, mivel a potenciális vásárlók hajlamosabbak lehetnek a vásárlásra, ha a gépgyártó hamarabb tudja teljesíteni a megrendeléseket. A megrendelőknek jelenleg ugyanis átlagosan hat évet kell várni egy 787-es Boeing gép leszállítására, így a gyártás gyorsítására mindenképpen szükség lehet, mivel összesen 840 darab repülőgép vár összeszerelésre a Boeing műhelyeiben.

A gépgyártóhoz ugyanis szinte sorozatban futnak be a megrendelések, legutóbb a British Airways anyavállalata, az International Airlines Group 18 darab 787-es típusú utasszállító megvételéről írt alá szerződést a Boeinggel, míg korábban a Ryanair rendelt 175 darab 737-est a vállalattól, és a Lufthansa is 6 darab repülőre adott megrendelést.

Az óriási kereslet ellenére a Boeing kereskedelmi repülőgépek üzletágának árbevétele 2 százalékkal, 10,7 milliárd dollárra csökkent az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest, amiben az is közrejátszhatott, hogy az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) még januárban megvonta a felszállási engedélyt a 787-es Dreamliner gépektől a sorozatos hibák miatt. Emiatt a 787-esekből a gyártó csupán 1 darabot tudott leszállítani az első negyedévben, míg 2012 első 3 hónapjában még 23-at értékesítettek. Április folyamán azonban az FAA újra engedélyezte a repülők visszatérését a légterekbe, miután a cég kijavította a korábbi akkumlátor hibákat.

Forrás: [origo]

A Boeing részvényei nyitás után felfelé indultak el, azonban később visszacsúsztak a negatív tartományba, és 0,4 százalékos mínuszban forognak.

Boeing árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]