Megtorpant a menetelés a tengerentúlon

Vágólapra másolva!
Tegnap az amerikai piacok nem tudtak újabb csúcsokat ütni, a főbb indexek 0,1 százalék körüli mínuszokban zárták a kereskedést. Ázsiában szintén nem tudtak a pozitív tartományba kerülni a fontosabb piacok, a hongkongi például 0,5 százalékos mínuszba csúszott vissza, de a japán Nikkei 0,1 százalékos erősödése sem nevezhető túlságosan nagy pozitívumnak. Nagy fordulat pedig Európában sem várható, ahol ma 0,1-0,2 százalékos csökkenésekkel indulhat a nap a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Erőtlen volt Amerika

Minimális eséssel fejezték be a napot az amerikai tőzsdeindexek, a viszonylag jó nyitás után a nap végére mintha elfáradtak volna a piacok.

Forrás: [origo]

Felemás teljesítményt nyújtottak tegnap az S&P 500 szektorai, legjobban az energiaipari cégek szerepeltek, melyek árfolyama átlagosan 1,3 százalékkal erősödött, míg az alapvető fogyasztási javakat gyártó cégek, illetve a távközlési szektor 0,8-1 százalékos mínuszba csúszott.

Forrás: [origo]

Már szerdán visszafizetheti a Tesla Motors az amerikai energetikai minisztériumtól kapott hitelét, ami miatt többek között a múlt héten átváltható kötvényt és részvényt bocsátott ki az elektromos autók gyártója.

Idén 6,5 milliárd dollárnyi osztalékot fizethet a GE Capital a General Electric anyacégnek - számolt be a Bloomberg. A GE Capital a 2013-as profit 30 százalékát, mintegy 2 milliárd dollárt fizet ki hagyományos osztalék formájában és 4,5 milliárd dollárt speciális osztalékként.

Több tíz milliárd dollárnyi pénzt tart offshore cégekben az Apple - derült ki az amerikai szenátusi meghallgatáson, amivel adófizetést tudott elkerülni. Ugyanakkor a társaság tevékenységét nem találták illegálisnak. Az Apple tegnap jó formában volt, 2,2 százalékot tudott erősödni.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]

Megduplázná a 787-es Dreamliner repülőgépek gyártását a Boeing - mondta egy interjúban a társaság vezérigazgatója a Bloomberg szerint. A vállalat így a tervek szerint havi 10 gépet gyárthat le, amire szükség van, ugyanis jelenleg több mint 6 év a várakozási idő a gépekre.

Stabil mínuszok Ázsiában is

Nincsenek túl jó formában az ázsiai piacok sem, a főbb indexek 0,1-0,6 százalékos visszaeséseket értek ma el, egyedül a japán Nikkei tartja magát, mely hétfői záróértéke közelében stagnált.

A Nikkei értéke

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]

A japán jen közben folytatja tegnap elkezdett erősödését a dollárral szemben, az árfolyam a 103,3-es szintről már a 102,5-ös szintig erősödött vissza.

Az USD/JPY árfolyama

Forrás: [origo]