Eladósorba kerülhetnek a luxusáruházak

Vágólapra másolva!
Eladhatják a luxusáruházakat üzemeltető amerikai céget, a Saks-ot, számolt be kedden a New York Post. A hírekre a részvény árfolyama 19 százalékos pluszban tartózkodik piacnyitás előtt, holott már tegnap is 11 százalékkal drágultak a papírok. A Saks-tól nem kívánták kommentálni az értesüléseket. Arról egyébként egyelőre nincsenek információk, hogy mennyiért adnák el a céget.
Vágólapra másolva!

A luxusáruházakat működtető amerikai cég, a Saks a vállalat eladását fontolgatja, írta kedden a New York Post. A társaság állítólag a Goldman Sachs-et kérte fel, hogy különböző stratégiai lehetőségeket térképezzen fel. Az egyik ilyen lehetséges ügylet lehetne, hogy a céget egy kockázati tőketársaságnak adnák el, mondta el a neve elhallgatását kérő egyik forrás a Bloombergnek. A Skas szóvivője nem kívánta kommentálni a pletykákat.

Alátámaszthatja az értesüléseket, hogy a cég részvényei idén eddig 30 százalékkal értékelődtek fel. Ez pedig kedvező feltételeket biztosítana a lehetséges befektetőknek. Habár a körülmények adottak lennének egy kivásárláshoz, mégis nehéz lehet majd tényleges vevőt találni, mivel sok kockázati tőketársaság megégette magát a kiskereskedelmi cégekkel még 2007-ben. Ezek többségéből pedig még ma sem tudtak kilépni.

A hónap elején egyébként a Saks riválisa, a Neiman Marcus a Credit Suisse bankházat bízta meg, hogy térképezze fel egy tőzsdei bevezetés vagy egyéb értékesíti lehetőségeket.

A vállalat bevételei még mindig elmaradnak a 2008-as válság előtti számoktól, míg elemzők szerint az idei üzleti évében a társaság egy részvényre jutó profitja akár 9 százalékkal is zuhanhat. Ennek hátterében a hagyományos és az online üzletág integrálására fordított magas összegek állnak. Az eladások felpörgetése érdekében a Saks idén nagyobb mértékű leárazást hirdetett meg

Forrás: [origo]

Szerdán 11 százalékot emelkedett a Saks árfolyama 13,87 dollárra, míg jelenleg piacnyitás előtt már 19 százalékos hegymenetben van a papír, mely 16 dollár fölött készül nyitni.

A Saks Inc. árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]