Megégette magát a nagybank a forinttal

Vágólapra másolva!
Folytatja erősödését a forint, az euróval szembeni árfolyama délelőtt már 289 alatt mozog, ami három hónapos csúcsnak felel meg az esetében. A hazai fizetőeszköz a többi főbb devizával szemben is jól teljesít, és a svájci frankkal szemben fél éves csúcsára ért. A forint erősödését látva a Goldman Sachs befektetési bankház lezárta a magyar fizetőeszköz gyengülésére spekuláló, áprilisban nyitott pozícióit.
Vágólapra másolva!

Ma is remek formában van a forint, az euróval szembeni árfolyama már a 289-es szint alatt mozog, amire három hónapja nem volt példa. A hazai fizetőeszköz napok óta a 290-es szint környékén billeget, azonban tartósan ezidáig nem sikerült megragadni alatta.

EURHUF árfolyama

Forrás: [origo]

A forint a többi devizával szemben is remekül teljesít, a svájci frankkal szemben féléves csúcsára erősödött, a 230 körüli árfolyam kifejezetten a devizahitelesek számára lehet kedvező hír. A dollár/forint árfolyama szintén lejjebb került, és már 223,5-nél mozog.

CHFHUF árfolyama

Forrás: [origo]

A forintot az a hír is segítheti, hogy a Goldman Sachs véleménye szerint a múlt heti erősebb magyar GDP-adat, és a kormány elkötelezettsége a költségvetési hiány csökkentésére pozitív tényezők. A bankház emiatt a 290-es árfolyamon lezárta a forint gyengülésére spekuláló pozícióját, melyet még áprilisban nyitott az euróval szemben, amikor is 310-es euró/forint árfolyamra számított.

EURHUF árfolyama

Forrás: [origo]