Cáfol az OTP - nem lesz kazah biznisz

Vágólapra másolva!
Kazahsztánban terjeszkedne az OTP kazah sajtóértesülések szerint. A KazTag úgy tudja, hogy az OTP már előrehaladott tárgyalásokat folytat az Eurasian Bank felvásárlásáról, melynek megszerzéséért a magyar bankon kívül még hárman versenyeznek. Napközben az OTP sajtóosztálya a Portfolio.hu kérdésére határozottan cáfolta az Eurasian Bank felvásárlását.
Vágólapra másolva!

Frissítés!

Cáfolja az OTP, hogy az Eurasian Bankkal előrehaladott tárgyalásokat folytatna annak felvásárlásáról, derült ki az OTP sajtóosztálya által, a Portfolio.hu-nak adott válaszából. Ezzel együtt az OTP tőkehelyzete lehetővé tesz a bank számára további felvásárlásokat, hangsúlyozta a bank sajtóosztálya.

Kazah bankot venne az OTP

Az OTP is a potenciális vevők között van a kazah Eurasian Bank szerzéséért folytatott harcban, számolt be róla tegnap a KazTag, kazah hírügynökség. A KazTag szerint a bank előrehaladott tárgyalásokat folytat az OTP-vel, de az Alfa Bank, PSB és a VTB neve is felmerült a potenciális vevők között.

Az OTP felvásárlási szándékai már korábban is ismertek voltak, hiszen tőkeereje alapján akár több hazai és külföldi bankot is meg tudna venni az OTP - mondta el Bencsik László, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese a gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón két héttel ezelőtt. Bár az OTP egyelőre még nem adott ki hivatalos közleményt a tranzakcióval kapcsolatban, Csányi Sándor vezérigazgató már két évvel ezelőtt említést tett róla, hogy a kazah piac is a bank célkeresztjében található.

Úgy tűnik tehát, hogy az OTP folytatná nem csak a magyar, hanem a külföldi piacokon is felvásárlásokat hajtana végre. Ahogyan, arról már beszámoltunk, első körben a Credigen Bankot vásárolhatja fel az OTP. Arról pedig már szintén két héttel korábban beszámolt az Investor.hu, hogy Csányi Sándor két, Magyarországot elhagyni készülő külföldi bank leánybankját vásárolná meg az OTP, melyek vélhetően az MKB Bank és a CIB Bank lehetnek.

Ma az OTP árfolyama egyébként kiválóan teljesít, a bankpapír, 1,2 százalékos pluszban található.

Az OTP árfolyama

Forrás: [origo]