Nincs többé Brokernet, jön a Quantis

2013.06.04. 11:26

Egységesítik a Brokernet vállalatcsoport tevékenységét, a pénzügyi közvetítő júniustól Quantis néven dolgozik tovább. A céget a többségi tulajdonos Kostevc Péter vezeti.

Június 1-jétől Kostevc Péter elnök-vezérigazgató irányításával, egységesen Quantis néven folytatja tevékenységét a Brokernet, Magyarország vezető pénzügyi közvetítő vállalatcsoportja. A lépés a múlt év végén lezajlott tulajdonosi átalakulás és az azt követő üzletpolitikai megújítás utolsó lépése - közölte a társaság kedden.

A különböző pénzügyi üzletágakban eddig Brokernet, Quantis, Palladium, Platea és Bankbroker néven jelenlévő cégcsoport márkaegyesítése hangsúlyozottabbá teszi a liechtensteini LGT Csoporttal fennálló kapcsolatát is. A közvetlenül a hercegi ház irányítása alatt álló LGT bankcsoport 30 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Brokernet Csoport vezető cégének számító QUANTIS Investment Management Zrt.-ben.

A 2013. május 31-én elfogadott beszámoló szerint a Brokernet Investment Holding Zrt. konszolidált nettó árbevétele 7,5 milliárd forint, adózás előtti eredménye pedig 642 millió forint volt. 2013 első félévében – az előző év hasonló időszakához képest – magasabb jövedelmezőséggel működött a vállalatcsoport. A megújult szervezet irányítását a Brokernet alapítója és többségi tulajdonosa Kostevc Péter veszi át.

A Brokernet átalakulásáról itt olvashat részletesen.