Élelmiszerbizniszben látja a jövőt az Amazon

Vágólapra másolva!
Kiterjesztené friss élelmiszerek házhozszállításával foglalkozó tevékenységét a világ egyik legnagyobb online vásárlóoldala, az Amazon. A társaság AmazonFresh névre hallgató egysége már közel öt éve elérhető Seattle-ben, 2014-ig pedig a több nagyvárosban is megjelenhet a vállalat tervei szerint.
Vágólapra másolva!

Kiterjesztené a friss élelmiszerek házhozszállításával foglalkozó tevékenységét Amerika többi részére is az Amazon. A világ legnagyobb internetes vásárlói oldalát üzemeltető társasága közel öt éve fejleszti a friss zöldségek, gyümölcsök és különböző élelmiszerek házhozszállításával foglalkozó üzletágát, mely eddig csak Seattle-ben, a cég székhelyének városában volt elérhető. Az Amazon most azt tervezi, hogy AmazonFresh névre hallgató egységét először Los Angelesben, nem sokkal később pedig San Franciscóban is elérhetővé teszi - írja a CNBC.

Ha az egység sikeres lesz, tehát az amerikai háztartások és vállalatok felől nagyobb kereslet fog mutatkozni az Amazon által szállított friss tojások, gyümölcsök és különböző zöldségek iránt, akkor az AmazonFresh a többi nagyvárosban is megjelenhet 2014-ig.

A társaság elsősorban profitjának növekedési ütemének fenntartása érdekében kíván új üzletágak felé fordulni, és erre az élelmiszerszállítás kiváló lehetőségnek tűnhet. Ez a piac 568 milliárd dolláros árbevételt termelt tavaly az ebben tevékenykedő vállalatok számára. Az Amazon terjeszkedése pedig olyan társaságokat fenyegethet, mint a Kroger, a Safeway, vagy a Whole Foods Market.

Forrás: Origo

A CNBC-nek nyilatkozó szakértők viszont nem bizonyulnak túl optimistának a terjeszkedéssel kapcsolatban. Roger Davidson, a Wal-Mart és a Whole Foods korábbi zöldségüzletágának vezetője szerint az Amazon nehezen fog profitot termelni ebben az üzletágban, mivel a friss zöldségek, gyümölcsök tárolási ideje viszonylag alacsony, mivel ha nem adják el időben, könnyen megromolhatnak a raktárakban.

A befektetők mindenesetre optimistán állhatnak az Amazon ötletéhez, mivel a cég részvényei másfél százalékos pluszban forognak.

Amazon árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo