Százmilliókat hagytunk gyorséttermekben

Vágólapra másolva!
A Magyarországon levő nagyobb étteremláncok közül a McDonald's-nak van a legtöbb étterme, a forgalmát azonban a KFC és a Pizza Hut üzemeltetője tudta növelni, a legnagyobb profitot mégis a Burger King termelte.
Vágólapra másolva!

Átlagosan több százmillió forintos forgalmat produkálnak évente a hazai piac legnagyobb, külföldi hátterű gyorsétteremláncainak üzletei - írja a Napi Gazdaság. A prímet a legnagyobb hálózatot üzemeltető McDonald's viszi, több mint 430 millió forintos 2012-es forgalommal, a Burger King, illetve a KFC és a Pizza Hut éttermek átlaga negyedmilliárd forint alatt maradt.

A jövedelmezőséget tekintve a Burger King üzemeltetője végzett az élen tavaly, 10,5 százalékos sajáttőke-arányos nyereséggel (ROE), 4,2 százalékos árbevétel-arányos profittal, illetve az egy üzletre jutó, átlagosan közel tízmilliós adózott profittal.

A KFC-Pizza Hut páros sem sokkal marad el a Burger Kingtől ezekben a mutatókban.

A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. tavaly közel 2 százalékkal, 22 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, adózott eredménye több mint kétszer ekkora tempóban, 58,2 millió forintra nőtt. Ezt csaknem száz üzlet termelte meg.

A Burger King éttermeket üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. közel 3 százalékkal, 7,13 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, 297,9 milliós adózott eredménye több mint negyedével múlta felül a 2011-est. A hazai KFC- és Pizza Hut-egységeket üzemeltető AmRest Kft. 6,07 milliárd forint nettó árbevétele ötödével nagyobb a 2011-esnél, a százmillió forintot közelítő üzemi eredmény azonban 40 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.