Tömi pénzzel részvényeseit a Wal-Mart

Vágólapra másolva!
Keresi részvényesei kegyeit a Wal-Mart, ugyanis a cég  újabb 15 milliárd dollár értékű részvény visszavásárlási programot jelentett be pénteken az éves közgyűlésén. Azért is örülhetnek még a befektetők, mert idei üzleti évre fizetendő osztalékát is növeli a kiskereskedelmi lánc. A részvények emelkedéssel reagáltak a hírekre.
Vágólapra másolva!

Továbbra is részvényesi kedvében jár a Wal-Mart, ugyanis a cég 15 milliárdos részvény visszavásárlási programot jelentett be pénteki éves közgyűlésén. 2011-ben már meghirdetett egy hasonló összegű programot, ami hamarosan ki is fut (még 712 millió dollár van hátra a programból). Mivel a kiskereskedelmi lánc sok készpénzt termel, így lehetősége van, hogy folytassa ezt a kezdeményezését, mondta el a vállalat elnökhelyettese a közgyűlésen.

Nemcsak emiatt örülhetnek a Wal-Mart befektetői, ugyanis emellett osztalékot is fizet részvényeseinek a cég. Méghozzá növekvő mértékben, mert korábban bejelentették, hogy közel 18 százalékkal emelik a kifizetés mértékét a 2013-as üzleti évre vonatkozóan, a megelőző évi 1,59 dollárról, 1,88 dollárra.

Forrás: Origo

A Wal-Mart azok után jelentette be újabb részvény visszavásárlási programját, hogy az első negyedévben bár növekvő profitról számolt be, azonban az árbevétel legnagyobb részét adó legalább egy éve nyitva lévő amerikai üzletek forgalma 1,4 százalékkal csökkent egy év alatt.

Forrás: Origo

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca elsősorban a késedelmes adó-visszatérítésekkel magyarázta az árbevétel várttól való elmaradását, amiatt ugyanis alacsonyabb volt a lakosság elkölthető jövedelme a prognosztizáltnál. A szakértők szerint ezen túl a 2 százalékponttal magasabb személyi jövedelemadó is hátrányosan érintette a céget az első negyedévben.

A Wal-Mart árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo