Az Egis és a Mol a nap sztárjai

Vágólapra másolva!
Az Egis és a Mol váltak a nap sztárjaivá, miután közel 1,5-2 százalékos emelkedést értek el a nap első felében. A Raiffeisen célárat emelt az OTP-re, a korábbi 4300 forintot emelte 5100 forintra, azonban ez sem segített a bankpapírnak egy nagyobb erősödés elérésére. A forint továbbra is a 297,8 közelében imbolyog. Európában a DAX index emelekdése számít jelentősnek, 0,9 százalékot erősödött a német tőzsde.
Vágólapra másolva!

Menetel az Egis, szárnyal a Mol

Vegyes képet festenek a régiós piacok, míg a magyar, lengyel, és osztrák tőzsdék erősödésre, addig a cseh PX index nem tud magára találni, 0,6 százalékot veszített értékéből.

Forrás: Origo

Valamelyest leadott 1 százalékos előnyéből a BUX, ami még így is 0,6 százalékos erősödésre képes, 3,2 milliárd forintos átlagforgalom mellett. A nagy papírok közül az Egis és a Mol nyújtja a legmeghatározóbb teljesítményt, 1,9-1,6 százalékos pluszokkal. A Magyar Telekom és a Richter viszont már lecsúszott a pozitív tartományból, előbbi 0,3, utóbbi pedig már 0,5 százalékos mínuszban áll.

Forrás: Origo

5100 forintra emelte az OTP részvényére vonatkozó célárát a Raiffeisen, melyet a korábbi 4300 forintról módosított az osztrák bank, fenntartva korábbi tartás ajánlását. Az OTP árfolyama nem mozdult jelentősen a hírre, jelenleg 0,1 százalékos pluszban jár.

A Magyar Telekom vezérigazgatója, Christopher Mattheisen a Világgazdaságnak adott interjújában kifejtette, hogy hazánkban még csak most indul az okostelefon-forradalom. Jelenleg az összes aktív mobilkészülék több mint 20 százaléka okostelefon, az elkövetkezendő években pedig jelentős felfutás várható.

Nagyobb gyengülésnek indult reggel a forint, az euróval szembeni árfolyama a 298-as szintet is elérte. Az esés innen nem folytatódott tovább, jelenleg pedig 297,7-nél járnak a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Zuhannak a bányacégek

Felemás képet mutatnak a nyugat-európai piacok, míg a német tőzsde már 0,9 százalékos pluszban jár, addig a periféria országok piacai, mint a spanyol és az olasz indexek 0,1-0,2 százalékos mínuszokban járnak.

Forrás: Origo

A réz csökkenő árfolyama nem gyakorol jó hatást sem az Anglo American, sem pedig a Rio Tinto árfolyamára. Előbbi 3,3, míg utóbbi részvénye 2,8 százalékos mélyrepülésben van.

A Rio Tinto árfolyama (London)

Forrás: Origo