E-cigarettába teszi a pénzét a Facebook felfuttatója

Vágólapra másolva!
Egy szilícium-völgyi befektetőcsoport - amelynek tagja Sean Parker, a Facebook egyik felfuttatója is - 75 millió dollárral beszáll az NJOY nevű e-cigaretta gyártóba.
Vágólapra másolva!

A jelenleg meghatározó piaci szereplőnek számító NJOY befektetői között van Sean Parker, az első népszerű online zenemegosztó, a Napster társalapítója, a Facebook első elnöke, aki kulcsszerepet játszott a közösségi oldal felfuttatásában is.

A nikotinos folyadékot párologtató, elemmel működő cigaretták piaca egyelőre szerény, de gyorsan növekszik, részben azért, mert használatát kevésbé tartják károsnak a hagyományos cigarettáénál - írja a Wall Street Journal.

A nagy dohánygyárak egymás után fordulnak az e-cigaretta biznisz felé, ezen a réspiacon ugyanis még szabad a vásár. Amerikában szövetségi szinten gyakorlatilag még nem szabályozták a termék kereskedelmét.

Az értékesítést az Európai Unióban most tervezik határok közé szorítani, Franciaország már be is jelentette, hogy a hagyományos cigarettákkal egyenlő szabályokat fog alkotni az elektronikus változatra is.