Százmilliók úsznak el az árvízen

Vágólapra másolva!
Akár több száz millió forintos veszteség is érheti az osztrák Vienna Insurance Group biztosítót a Dunán levonuló hatalmas árvíz miatt. Egyelőre még csak az osztrák és cseh események alapján becsült költségeket a vállalat, de a magyar, szlovák, és egyéb érintett országok miatt felmerülő kötelezettségeik is legkésőbb augusztus végén nyilvánosak lesznek.
Vágólapra másolva!

Több száz millió forintos kár érheti az osztrák Vienna Insurance Group biztosítót a júniusi rekord nagyságú árvíz miatt. A vállalat tájékoztatása szerint közel 40-45 millió eurós kártérítési kötelezettségük keletkezett, melyet egyelőre az osztrák és cseh eseményekből becsült a biztosító. Az eddigi rekordnak számító 2002-es árvíz "csak" 20 millió eurós kötelezettséget rótt a biztosítóra, a mostani pedig ennek már az előzetes számok szerint is a duplája.

Forrás: AFP

Arról egyelőre nincs információja a biztosítónak, hogy a magyar, szlovák, illetve egyéb árvíz által érintett országokban milyen kötelezettségeik származnak majd, de ahogyan a menedzsment is jelezte, legkésőbb augusztusra pontos információik lesznek erről.

A bejelentés érthető módon érzékenyen érintette a tőzsdei jelenléttel bíró cég részvényeinek árfolyamát is, melyek tegnap óta 1,1 százalékos veszteséget szenvedtek el. Érdemes lehet azonban megjegyezni, hogy ebben a gyenge nemzetközi hangulatnak is vaskos szerepe van.

A VIG árfolyama (Bécs)

Forrás: Origo