Vágólapra másolva!
Az amerikai hibrid alapok rekordszintre hízó készpénzaránya egyáltalán nem utal részvény vagy kötvénypiaci túlfűtöttségre. Sőt, inkább azt üzeni, hogy a befektetők ezen részszegmense túlságosan is óvatosan közelít az értékpapírokhoz. Van még puffer, hogy tovább vásároljanak a nagyobb halak?
Vágólapra másolva!

A Gluskin Sheff grafikonja szerint a vegyes alapok eszközeinek 11 százalékára rúgnak a likvid eszközök, amire még soha nem volt példa korábban. Úgy tűnik, hogy a nagy halak igencsak óvatos álláspontra helyezkedtek már, vagyis attól nem kell tartanunk, hogy a vételi pozícióik már akkorára duzzadtak, hogy azok hirtelen zárása nagy esést okozna a részvény vagy kötvénypiacon.

Igen ám, de ehhez arra is szükség volna, hogy rajtuk kívül ne is legyen más szereplője a tőzsdei életnek. Ez nyilván nincs így, hiszen a hibrid alapokon túl számos más intézményi szereplő akad, és akkor a lakosságról még nem is beszéltünk. Az mindenesetre biztatónak tűnik, hogy egy jelentős vagyont kezelő befektetői rétegnek még akad bőven pénze arra, hogy részvényeket vagy kötvényeket vegyen.

Forrás: Origo