Kódot kell igényelni a pénztárgépcseréhez

Vágólapra másolva!
Elektronikusan és nyomtatott formában is benyújtható az a nyomtatvány, amellyel a kereskedőknek az új típusú pénztárgépek üzembe helyezéséhez szükséges kódot kell igényelniük. Az új gépek online kapcsolatban lesznek az adóhatósággal.
Vágólapra másolva!

Már elérhető az adóhivatal honlapján az a nyomtatvány, amellyel az üzemeltetőknek egy 16 jegyű kódot kell igényelniük az új típusú pénztárgépek üzembe helyezéséhez. A nyomtatványt az elektronikus bevallásra kötelezett üzemeltetőknek elektronikus úton kell benyújtaniuk, egyéb esetben az adatlap papír alapon is benyújtható - írja az Adó.hu.

A vonatkozó rendelet értelmében az üzemeltetők új pénztárgép üzembe helyezése, illetve a pénztárgép adóügyi ellenőrző egységének cseréje előtt kötelesek ezt a tényt az állami adóhatósághoz bejelenteni. Erre a célra a "Pénztárgép regisztrációhoz szükséges egyedi azonosító/támogatás igényléséhez - PTGREG" jelű nyomtatványt rendszeresítették.

Az adatlap és kitöltési útmutatója a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról, a Nyomtatványkitöltő programok menüpont alól a nyomtatvány nevének kiválasztásával érhető el.

A NAV által kiadott 16 karakter hosszú regisztrációs kód lehet támogatást nem tartalmazó üzembe helyezési kód, illetve támogatás igénylésére jogosító egyedi kód is. Támogatás igényléséhez a főlapon túl a TAM-02-es lapot kell kitölteni - írja az adóportál.