Nincs megállás, izmosodik a forint

Vágólapra másolva!
Délután már a 293-as szintet ostromolja a forint az euró ellenében, ezzel a hazai fizetőeszköz folytatta az elmúlt napokban látott erősödését. A forint annak ellenére mutat jó formát , hogy a piaci hangulat koránt sem optimista, a a főbb tőzsdeindexek szinte egytől egyig a negatív tartományban tartózkodnak.
Vágólapra másolva!

15:06 - Ropja a távolságot a forint

Délután már a 293-as szintet támadta a forint az euró ellenében. Ezzel a hazai fizetőeszköz tovább folytatja erősödését, pedig a hét elején még a 301-es szint közelében járt az árfolyam.

Az EURHUF napon belüli árfolyama

Forrás: Origo

Bár a hét első felében még a forint volt a leggyengébben teljesítő deviza a régióban az euróval szemben, ezután gyorsan fordult a kocka, és már csak a román lej előzi meg a forintot. Nagyjából mindkét fizetőeszköz 1 százalékos erősödést produkált, míg a zloty stagnálása mellett a korona kisebb gyengülést mutat.

Forrás: Origo

11:46 - 295 alatt a forint

Ma is folytatta az elmúlt napokban látott erősödését a forint, az euró ellenében nem sokkal dél előtt már 295 alatt jár az árfolyam. A hazai fizetőeszköz a negatív piaci hangulat ellenére tudott ismét felülkerekedni az eurón. A szentimentet elsősorban az ázsiáról átragadó pesszimizmus uralja, de szintén kedvezőtlen fejlemény, hogy a Világbank csökkentette a globális gazdaság növekedésére adott becslését.

Ráadásul óriási hozamemelkedés jellemezte a mai ÁKK aukciót, melyen a kibocsátó 3, 5 és 10 éves állampapírokat értékesített hatalmas, 4,5-szeres lefedettség mellett. Az aukciós átlaghozamok 5,18 és 6,14 százalék között szóródtak, melyek 72-89 bázisponttal haladták meg a két héttel korábbi aukciós átalghozamokat. A tegnapi másodpiaci hozamokhoz képest viszont már "csak" 10-13 bázispont a hozamemelkedés.

Az EURHUF napon belüli árfolyama

Forrás: Origo