Nagyot zuhant a Mol az utolsó percekben

Vágólapra másolva!
Hiába próbálkoztak a piacok a felzárkózással, nap végére csak az olasz és belga tőzsdéknek sikerült elcsípni a pluszokat. A magyar piacon 0,7 százalékos mínusszal zárult a kereskedés, főleg a Mol utolsó félórás gyengélkedése miatt. A forintot viszont nem lehetett ma megállítani, az euróval szembeni árfolyama egészen 293,5-ig erősödött. Közben az amerikai piacon kezd jó hangulat kialakulni, 0,3 százalékkal erősödnek a fontosabb indexek.
Vágólapra másolva!

Elfáradtak zárásra a magyar részvények

Nem tudtak végül pozitív tartományban zárni a régiós piacok, a főbb indexek 0,3-0,7 százalékos mínusszal fejezték be a mai kereskedést.

Forrás: Origo

A BUX 0,7 százalékos visszaesésében vaskos szerepe volt a Mol 1,4 százalékos mínuszának, az olajipari cég árfolyama az utolsó félórában zuhant 1 százalékot, de több más magyar papír is megviselte a zárást. A nap legjobbja végül a Magyar Telekom lett, 0,6 százalékkal emelkedett az értéke.

Forrás: Origo

300 millió forintért adott el ma OTP részvényeket dr. Pongrácz Antal a bank igazgatóságának alelnöke. Az OTP ma értékesített 174 704 darab részvényt javadalmazási politikájának keretében, dr. Pongácz Antal az így kapott 60 678 darab papírját adta el rögtön, 4973 forintos átlagáron.

Tovább tudta fokozni a tempót a forint, az euróval szembeni árfolyama ugyanis késő délutánra már a 293,5-ös szint alá is benézett.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Pluszban zárt az olasz tőzsde

Sikerült elcsípni a pluszokat az olasz és belga tőzsdeindexeknek, 0,4 százalékkal emelkedtek ezek a piacok. A spanyol és német tőzsde viszont szenvedett ma, 0,6-0,7 százalékos mínuszokkal zárták a napot.

Forrás: Origo

7 százalékot esett a Royal Bank of Scotland arra a hírre, hogy a cég vezérigazgatója bejelentette lemondását. A pénzintézet továbbá egy 2 ezer fős leépítést jelentett be a befektetési banki divíziójánál.

7,8 milliárd eurónyi államkötvényt adott el mai aukcióján Olaszország. A kereslet az előző kibocsátással megegyező volt, de a hozamok inkább emelkedést mutattak.

185 pennyre csökkentette a 268 pennyről a Gulf Keystone papírjaira vonatkozó célárát az HSBC. Az elemző továbbra is felülsúlyozásra ajánlja a Mol kurdisztáni partnerének papírját. Mindezek ellenére közel 3 százalékot veszített értékéből a részvény.

Már 2 százalékos mínuszban a Coty

Már 2 százalékos mínuszban a Coty árfolyama, ami ma tölti első kereskedési napján a tőzsdén. A vállalat tegnap jelentette be, hogy 1 milliárd dollár értékben adott el részvényeket, részvényenként 17,5 dollárért, ahonnan a mai kereskedési ár is indult.

A Coty árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo

Az amerikai piacok pedig úgy tűnik, hogy magukra találtak, a fontosabb indexek 0,3 százalékos mértékben emelkednek, nagyobb szóródás nélkül.

Forrás: Origo

Az S&P 500 szektorai közül is valamennyi pluszban található, leginkább a távközlési cégek papírjait szeretik a befektetők, sokadszorra az utóbbi időben.

Forrás: Origo

334 ezer főre esett a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma az USA-ban, miközben az elemzők 346 ezer fős adatra számítottak az előző heti 346 ezres adat után. A munkaerőpiaci adat után negatívan reagált az arany és az ezüst is.

0,6 százalékot növekedett a kiskereskedelmi forgalom az USA-ban havi szinten május során, holott az elemzők 0,4 százalékos expanzióra számítottak. Az üzemanyagárakkal és autókkal tisztított adat 0,3 százalékos bővülést jelez. Minimális pozitív reakciót mutattak az adatra az amerikai határidős indexek.

10 százalékkal alacsonyabb lehet az egy részvényre jutó üzemi eredmény a Dupont vegyipari cégnél a tavalyi évhez képest az év első felében. Korábban 7-9 százalékos csökkenést várt a menedzsment. Az éves EPS 3,85-4,05 dolláros sáv alsó részéhez lehet közel, miközben a piaci konszenzusban 3,86 dollár szerepel. Közel 3 százalékos mínuszban nyithat a részvény.