Kiváló formában a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Már nem csak a Mol és az OTP, hanem a Richter is jelentősen hozzájárul a magyar tőzsde mai 1 százalékos erősödéséhez, valamint egyik nagyobb papír sem található a negatív tartományban.  A forint sem teljesít rosszul, az euróval szembeni árfolyama már a 290-es szintet is megközelítette, igaz onnan valamelyest visszapattant. Az európai piacokon szintén a vevők dominálnak, a fontosabb indexek 0,2-0,8 százalékkal tudnak ma erősödni.
Vágólapra másolva!

Hármasfogat húzza a magyar tőzsdét

A régiós piacok többsége kiválóan teljesít, 0,7-1,1 százalékos emelkedések láthatóak a lengyel, osztrák és a magyar piacon. Nincs viszont jó formában a cseh PX, 0,8 százalékkal esik az értéke.

Forrás: Origo

A magyar BUX jó teljesítményében főleg az OTP-Richter-Mol hármas játsza a vezető szerepet, 0,9-1,2 százalékos emelkedéseikkel. Az Egis sem teljesít rosszul, bár az emelkedés már csak 0,5 százalékos a gyógyszerpapír esetében. A tegnap jól teljesítő Magyar Telekom viszont ma a leggyengébb láncszem a nagyobb papírok között, bár mínusz a telekompapír esetében sincs, tegnapi záróértékén forog.

Forrás: Origo

200 ezer darab saját részvényt vásárolt tegnap az OTP 4885 forintos darabáron, ami 1 milliárd forintos tranzakciót jelentett. A tegnapi bevásárlás az OTP összes, 280 millió darab részvényéhez képest elenyészőnek tűnik, de a napi piaci forgalomból így is kihasított közel 16 százalékot.

290-ig is eljutott a forint árfolyama az euróval szemben, ám innen már nem tudott tovább erősödni, 290,9-nél alakulnak a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Kitart a vételi erő Európában

Tartják jó formájukat a nyugat-európai piacok, a fontosabb indexek 0,2-0,8 százalékos erősödésben találhatóak, a sort a belga BEL20 index vezeti. Nincs viszont jó formában az olasz FTSE/MIB index, 0,3 százalékkal esik az értéke.

Forrás: Origo

Már 5,7 százalékos pluszban van a Hochtief árfolyama, miután a vállalat 260 millió eurónyi részvény visszavásárlását tervezi a következő öt évben. A piacon forgó papírok 5,6 százalékát akarja visszavenni a cég.

A Hochtief árfolyama (Xetra)

Forrás: Origo