Rögtön túl is adott az OTP a megvett részvényeken

Vágólapra másolva!
Sok saját részvényt vett és abból sokat el is adott tegnap az OTP. A megvásárolt 200 ezer darabból a bank 133 320 darabot azonnal tovább is adott, amire - ahogy azt korábban már mi is pedzegettük - a javadalmazási politika keretében került sor. A nagy saját részvény vásárlás tehát "csak" egyfajta technikai tényezőnek mondható a részvény piacán.
Vágólapra másolva!

Az OTP napokkal ezelőtt jelezte, hogy szeretné szinten tartani a meglévő saját részvény állományát, vagyis ha a javadalmazási politika keretében papírokat vesznek tőle a menedzserek és az arra jogosultak, akkor a bank kvázi visszatölti az így kiesett mennyiséget. Ez történt tegnap is, amikor 200 ezer darab saját részvényt megvett, majd abból azonnal 133 ezer darabot el is adott az OTP. A saját mennyiség aránya így 1,3 százalékos.

A bank az eladott részvényekből igen jelentős, 47 736 darabos mennyiséget Kovács Antalnak adott, aki azt tegnap a piaci kereskedésben tovább is adta. Hiába vett tehát tegnap 200 ezer darab részvényt az OTP, az mégsem tudott erős támaszt jelenteni az árfolyamnak, hiszen abból sokat azonnal munkavállalóknak adtak el, akik pedig azt valószínűleg nagyrészt értékesítették is piaci forgalomban.

Az OTP árfolyama (Ft)

Forrás: Origo