Veszteséges a Tommy Hilfiger anyavállalata

Vágólapra másolva!
Bár több mint 20 millió dolláros veszteséget termelt három hónap alatt a Tommy Hilfiger anyavállalata, a PHV részvényei mégis szárnyalnak, ugyanis az egyszeri tételek hatásától tisztított eredmény alaposan meglepte az elemzőket. A kereskedés után egyből 10 százalékos pluszba ugrott az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik igaz a mondás, miszerint rövid távon igenis a várakozások azok, melyek a piaci mozgásokat alapvetően befolyásolják. Hiába ért el ugyanis veszteséget a Tommy Hilfiger anyavállalata, a PVH, mivel az elemzői várakozásokat sikerült túlszárnyalni, ezért a részvény tegnap közel 10 százalékot emelkedett a kereskedés első perceiben.

A PVH árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo

Az első negyedévben 20,1 millió dolláros veszteséget ért el a PVH, ami a részvényesek számára 25 centes mínuszt jelent papíronként. Ha viszont eltekintünk az egyszeri tételek hatásaitól, melyet a Warnaco felvásárlásából származó költségek jelentenek, akkor részvényenként 1,91 dollár ütné a befektetők markát, ami jobb, mint a Bloomberg elemzői konszenzusában szereplő 1,36 dolláros érték. Továbbá jól alakultak a cég bevételei is, 1,94 milliárd dollárt értek el a február-április időszakban, holott az elemzők csak 1,92 milliárdra számítottak.

Konszenzus: A profi tőzsdei elemzők becsléseit és előrejelzéseit összegyűjtő körképeket szakszóval konszenzusoknak nevezzük. Ezeket az elemzői számokat általban nagy adatszolgátlatók, mint például a Reuters vagy a Bloomberg, illetve egyes esetekben a tőzsdei szaksajtó gyűjti és összesíti. A konszenzusokat a fundamentális elemzésben, azon belül is főként a relatív vagy összehasonlító részvényelemzésben lehet hasznosítani, hiszen ez a legközvetlenebb információ arról, hogy hogyan vélekednek a profik egy-egy részvényről.



A cég menedzsmentje azonban egyelőre nem változtatta meg a teljes évre vonatkozó várakozásait, változatlanul 8,2 milliárdos árbevétellel, és részvényenként 7 dolláros nyereséggel számol, mely lényegében megegyezik a Bloomberg elemzői konszenzusában szereplő értékekkel. A mendezsment főleg azért nem változtatott a kedvező eredmények ellenére, mert véleményük szerint a Warnaco integrációjával kapcsolatos hatásokat még nem lehetett teljes körűen felmérni.

Forrás: 123rf.com