Vágólapra másolva!
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, miszerint a Vodafone-nak meg kell emelnie a Kabel Deutschlandra tett felvásárlási ajánlatát, ha komolyan gondolja a tranzakciót. A Reuters legfrissebb információi szerint az újabb ajánlattal akár már a jövő héten is előállhat a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója. A megjelent hírekre mind a német kábeltelevíziós társaság és a brit telekomcég részvénye is emelkedéssel reagált.
Vágólapra másolva!

Magasabb ajánlat jöhet

Igaznak bizonyultak a Bloomberg korábbi értesülései, miszerint a Vodafone-nak meg kellene emelnie a Kabel Deutschlandra tett felvásárlási ajánlatát. A Reuters ügyhöz közel álló forrása szerint a brit telekommunikációs cég leghamarabb jövő héten változtathat eredeti ajánlatán, ugyanakkor a vevő részéről egyelőre nem kívánták kommentálni a megjelent híreket.

A Reuters forrásai szerint a Vodafone eredetileg 7,2 milliárd eurót, azaz részvényenként 83 eurót kínált fel a Kabel Deutschlandért cserébe. A világ második legnagyobb mobilszolgáltatója azonban hivatalosan nem tette közzé az ügylet részleteit.

A német parketten is forgó Kabel Deutschland részvényei pozitívan reagáltak a hírekre, pénteken 2,4 százalékos erősödéssel 82,74 eurós árfolyamon zárt a kábeltelevíziós társaság. Eközben a Vodafone 0,8 százalékos emelkedést produkált.

Erősítené pozícióját a brit telekomcég

A Vodafone-nak nagy szüksége van a terjeszkedésekre, az európai recesszió ugyanis komoly problémákat okoz a cégnek. A vállalat árbevétele folyamatosan csökken nagy részben a régió gyengélkedése miatt, és gyakorlatilag az amerikai mobilegysége, a Verizon Wireless az egyetlen növekedési forrása. Az amerikai egységet viszont annak többségi tulajdonosa, a Verizon Communications régóta, nagy erőkkel szeretné felvásárolni, ám a Vodafone egyelőre még nem "adta be a derekát".

Németországban eleve a Vodafone számít a legnagyobb mobilszolgáltatónak 32 millió előfizetőjével, melyet most a kábeltelevíziós szegmensben tovább erősíthetne a Kabel Deutschland felvásárlásával.

Forrás: Origo
Forrás: Origo