Shrekkel erősít az online videómegosztó

Vágólapra másolva!
Egyedülálló szerződést kötött az online videómegosztással foglalkozó Netflix, és a DreamWorks animációs filmstúdió, melynek keretében több mint 300 órányi mesefilm kerül fel az internetre. Ráadásul olyan filmeket láthatnak majd elsőként a Netflix előfizetői, melyeket korábban még sehol, a televízióban sem mutattak be. 
Vágólapra másolva!

Több éves szerződést kötött egymással az online videómegosztással foglalkozó Netflix, és a DreamWorks Animation stúdió. Az ügyletből mindkét cég busás hasznot hajthat a malmára, ugyanis amíg a Netflix előfizetői több mint 300 órányi új tartalom, többek között a Shrek, a Madagaszkár és a Kung Fu Panda is elérhetővé válik, addig a DreamWorks újabb csatornán keresztül foghat globális terjeszkedésbe.

A filmstúdió műsorait ezen túl a Netflix 36 millió előfizetője is elérheti majd a világ 40 országában. Ráadásul ez az állomány a közeljövőben tovább bővülhet, ugyanis 2013 második felében számos új európai országben teszi majd elérhetővé szolgáltatásait a Netflix. Néhány éven belül pedig 90 millió főre kívánják hízlalni amerikai előfizetői állományuk a jelenlegi 36,3 millióról.

Az ügylet egyediségét jól mutatja, hogy olyan sorozatokat láthatnak a Netflix előfizetői elsőre, melyet korábban még sehol máshol nem vetítettek le, még a televízióban sem. Az első ilyen műsor várhatóan 2014-ben érkezhet a DreamWorks közleménye szerint.

A megállapodást mindkét fél részvényesei kedvezően értékelik, ami az árfolyamok alakulásából is kivehető. A Netflix 6 százalékos emelkedése mellett a DreamWorks Animation közel 5 százalékos pluszban található.

A Netflix árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

A DreamWorks árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo