Történelmi mélyponton a Magyar Telekom a célárcsökkentés után

2013.06.18. 9:02

Jelentős mértékű célárcsökkentést eszközölt az Erste elemzője, a korábbi 420 forintos célárat ugyanis 330 forinta vágta vissza. Ráadásul az eddigi tartás ajánlását is csökkentésre módosította a szakértő. A lépésre igen negatívan reagált a telekompapír, árfolyama újabb történelmi mélypontot ütött 338 forinton, igaz ebben a tegnap bejelentett telefonadó emelés is részben közrejátszhatott.

Az osztalék is alacsonyabb lehet

Több mint 20 százalékos célárcsökkentést hajtott végre az Erste elemzője a Magyar Telekom részvényén. A szakértő legfrissebb elemzésében 330 forintos célárat fogalmazott meg a korábbi 420 forinttal szemben, továbbá ajánlását is csökkentésre módosította tartásról. Legutóbb márciusban változtatott célárfolyamán az Erste elemzője, akkor azonban emelésre került sor.

Az elemző a tegnapi telefonadó emeléssel indokolta lépését, 2014-es EBITDA becslését ugyanis 6 százalékkal csökkentette. Ráadásul a jövedelmezőség romlása magával vonta osztalékvárakozásának visszavágását is.

Véleménye szerint a jövő évi osztalék már csak 30 forint lehet a jelenlegi 40 forintos előrejelzésével szemben. A szakértő további kockázati tényezőként emlegetí, hogy a kormány ősszel újabb 10 százalékos rezsicsökkentésre készül.

Forrás: Origo

Nem sokkal niytás után újabb történelmi mélypontra, 338 forintra süllyedt a Magyar Telekom árfolyama, miután tegnap beállította a korábbi minimumot.

A Magyar Telekom árfolyama